Ολυμπιακός σε αναμονή

Με το σύνηθες φέτος άγχος ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να φύγει με τρίποντο από μια έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε πετύχει σε Αγρίνιο, Περιστέρι και Τρίπολη, ενώ το είχε κάνει με τον ίδιο τρόπο και γκολ του Μήτρογλου στο τέλος, στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. 
 
Για το αποτέλεσμα και την προσπάθεια της ομάδας για την ανατροπή και τη νίκη υπήρξε ικανοποίηση, όπως φυσικά και προβληματισμός για την απόδοση και τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου. Στον Ολυμπιακό εδώ και καιρό υπάρχει η παραδοχή ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση, οπότε διατηρείται η υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το βαρύ πρόγραμμα και η προσήλωση στις νίκες επί του Πανιωνίου και της Καλλονής ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι απαραίτητες κινήσεις. 
 
Ο Μίτσελ ρίσκαρε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάζοντας πρόσωπα και σύστημα (με το 3-5-2 στο τέλος, τον Σιόβα αμυντικό χαφ και μπροστά τους Αφελάι, Ντοσεβί, Τσόρι, Μήτρογλου, Μπενίτες), ενώ και οι παίκτες τα έδωσαν όλα για να μπορέσουν να αποφύγουν το τρίτο στη σειρά στραβοπάτημα. 
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έζησε από κοντά και με πολλή αγωνία το παιχνίδι στη Λιβαδειά, ήταν δίπλα στην ομάδα πριν από το παιχνίδι, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με τον Μίτσελ μετά το ματς. 
 
Από πλευράς παικτών ξεχώρισε ασφαλώς η εντυπωσιακή επιστροφή του Αφελάι που ήταν καθοριστικός για τη νίκη, ενώ σκόραρε πάλι ως αλλαγή όπως και στο ματς με την Μάλμε. Ο Ολλανδός έδειξε ότι πήρε το μήνυμα και ετοιμάζεται για επιστροφή και στο βασικό σχήμα στα δύο επόμενα ματς. 
 
Τώρα υπάρχει αναμονή για το σημερινό αποτέλεσμα στην Τούμπα και προετοιμασία για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Πανιώνιο, αν και ενδιάμεσα το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση της Δευτέρας για τον αντίπαλο στα ματς του Φλεβάρη στο Europa League. 
 
Και βέβαια κινητικότητα πάντοτε στο μεταγραφικό πεδίο, με δημοσιεύματα στο εξωτερικό να εμπλέκουν ξανά τον Ολυμπιακό με τον Σενγαλέζο αμυντικό χαφ Πάπε Ντιοπ που μένει ελεύθερος από την Λεβάντε το καλοκαίρι, όπως και για τον Ισπανό εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, τον Ντιέγκο Καπέλ. Με τον Μπρούνο ΆΛβες να είναι πάντα ψηλά στη λίστα για στόπερ…

Σχετικά άρθρα