Η ακτινογραφία της Κέρκυρας

Σε παρουσίαση της επικείμενης αντιπάλου  της προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει διακριτή την παρουσία της στη Superleague . Ο ΑΟ Κέρκυρας (Κασσιόπη επί το. τυπικότερον) εκπροσωπεί το επτανησιακό ποδόσφαιρο στην Μεγάλη Κατηγορία με πέντε παρουσίες τα τελευταία 10 χρόνια, με στόχο πλέον να μείνει και να καθιερωθεί στο γκρουπ των επαρχιακών ομάδων με μονιμότερη παρουσία. Η φετινή παρουσία δείχνει ενθαρρυντική και η Κέρκυρα είναι από τις ομάδες που ικανοποιούν με το ποδόσφαιρο που παίζουν, ενώ και η μέχρι τώρα βαθμολογική της παρουσία αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την τελική σωτηρία της.

Μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό έχει ο προπονητής της Μιχάλης Γρηγορίου, ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες προπονητές, που μετά τον Εθνικό Πειραιώς, την Δόξα Δράμας και τον Πανσερραϊκό ανέλαβε την Κέρκυρα και της έδωσε ξεκάθαρη ταυτότητα. Χωρίς μεγάλα “αστέρια”, αλλά με ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία, παρουσιάζει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Ίσως λόγω εμπειρίας και ποιότητας ο Χαβίτο να είναι ο. πρώτος μεταξύ ίσων κι αυτός που μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 3 γκολ, ενώ έχει δώσει και 1 ασίστ.

Συνολικά η Κέρκυρα έχει πετύχει 12 κι έχει δεχτεί 15 γκολ, συλλέγοντας 15 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Τους περισσότερους στην έδρα της, που έχει ρεκόρ 3Ν-1Ι-3Η και λιγότερο εκτός (1Ν.-2Ι.-2Η). Στην προϊστορία τους με τον ΠΑΟΚ και σε 10 προηγούμενα ματς, οι Φαίακες έχουν κερδίσει μόλις 1 φορά, έχουν χάσει 6 και ισόπαλα ήρθαν 3 ματς. Η μοναδική νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν στις 19/12/2010 με 2-1 στην Κέρκυρα. Στην Τούμπα έχουν χάσει 4 φορές και έχουν αποσπάσει μια ισοπαλία στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τους εξής ποδοσφαιριστές να απαρτίζουν την αποστολή της:
Σέτκους, Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόζο, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Κόντος, Καϊκούτ, Χαβίτο, Μαρκόφσκι, Παρασκευαϊδης, Κρητικός, Ανδρεόπουλος, Μπόρχα, Γεωργακόπουλος, Ρόχας”.

Σχετικά άρθρα