Καταιγιστικός…

Ο καλύτερος εφετινός Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και σάρωσε τον Πανθρακικό 4-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου παραμένοντας σε τροχιά τίτλου. Το Τριφύλλι που είχε σε μεγάλη μέρα τον αναγεννημένο Μλάντεν Πέτριτς παρέμεινε αήττητο για έκτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος με σκόρερ τον Κροάτη επιθετικό και τους Πέτριτς, Ζέκα και Μπεργκ .

Α’ Ημίχρονο
Ο Γιάννης Αναστασίου, που πραγματοποίησε εφτά αλλαγές συγκριτικά με το ματς της περασμένης Πέμπτης εναντίον της Εστορίλ, έστησε τον Παναθηναϊκό με φουλ επιθετικό σχήμα χρησιμοποιώντας στην ίδια ενδεκάδα τον Καρέλη, τον Πέτριτς και τον Μπεργκ, εν αντιθέσει προς τον Χοσέ Ρόκα που παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 5-3-2 και σαφείς αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Οι Πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο ανοίγοντας το σκορ (1-0) μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο με τον Καρέλη έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό του Πέτριτς με τον Μπεργκ και θαυμάσια παράλληλη σέντρα του Σουηδού.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου στο 15’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και διπλή προσπάθεια του Μπεργκ και του Μέντες αλλά οι αμυντικοί του Πανθρακικού αντέδρασαν σωστά. Ακολούθησε στο 26’ ένα καλό σουτ του Πέτριτς, στο 27’ μια προβολή του Μέντες και στο 36’ ένα μοναδικό τετ α τετ του Μπεργκ, αλλά οι Πράσινοι δεν ήταν εύστοχοι. Ο Πανθρακικός αντέδρασε στο επόμενο λεπτό (37’) αλλά το σουτ του Ντιγκινί κόντραρε στο σώμα του Μπούρμπου που αποσόβησε τον κίνδυνο.

Β’ Ημίχρονο
Παρά το προβάδισμα στο σκορ οι Πράσινοι μπήκαν εξίσου επιθετικά και στο β’ ημίχρονο, όπου ευτύχησαν να σκοράρουν πέντε λεπτά μετά το εναρκτήριο σφύριγμα. Στο 51’ ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σίλντενφελντ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου έκανε κίνηση ο αμαρκάριστος Πέτριτς, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 2-0. Στο 61’ ο Μπεργκ δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Καρέλη, αλλά για ακόμη μια φορά αστόχησε σε ένα μοναδικό τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα πάνω στο σώμα του γκολκίπερ Αθανασιάδη. Στο 72’ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ με τον Καρέλη να σουτάρει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (74’) η ομάδα της Κομοτηνής έχασε την ευκαιρία να μειώσει όταν ο Μπαϊκαρά «χόρεψε» τρεις αμυντικούς του Τριφυλλιού, σούταρε αλλά ο Μπούρμπος έδιωξε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η ομάδα του Αναστασίου συνέχισε να ασκεί πίεση έχοντας αποτέλεσμα στο 79’ όταν ο Πέτριτς πάσαρε στον Νάνο, αυτός σέντραρε ιδανικά και ο επερχόμενος Ζέκα, ο οποίος ξεκίνησε οριακά από θέση οφσάιντ, με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3-0.
Οι Πράσινοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου (4-0) στη νίκη τους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπεργκ, ο οποίος έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Δώνη πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη βάζοντας τέλος στην ατυχία των προηγούμενων 92 λεπτών…

Παίκτης από “χρυσάφι”
Αλλος ποδοσφαιριστής είναι ο Μλάντεν Πέτριτς από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μάρκους Μπεργκ στην αγωνιστική δράση. Η κίνηση του Γιάννη Αναστασίου να τον γυρίσει σε επιτελικό ρόλο, πίσω από το επιθετικό δίδυμο μετέτρεψε τον Κροάτη σε… μεταγραφή για τους Πράσινους, που παίρνουν σημαντικές βοήθειες πια και στη δημιουργία αλλά και στο γκολ από τον έμπειρο επιθετικό. Πέτυχε ένα γκολ και είχε συμμετοχή σε άλλα δύο.

Η “σφυρίχτρα”
Ο διαιτητής Ζαχαριάδης είχε άριστη διαιτησία και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Εκτέθηκε μόνο σε μια φάση από τον βοηθό του στο γκολ του Ζέκα, ο οποίος ξεκινά από θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (82’ Ντίνας), Ζέκα, Καρέλης (80’ Κλωναρίδης), Πέτριτς (80’ Δώνης), Μπεργκ.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (82’ Χρήστου), Μεχία, Τζάνης (56’ Οκάτσι), Λαδάκης (56’ Ρομέου), Ντιγκινί, Κάσες.

Σχετικά άρθρα