Πέρασε τον Τζόρνταν ο Κόμπι (video)

Ο Κόμπι Μπράιντ απο χτες έφτασε στα αστέρια. Ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς χρειαζόταν 9 πόντους για να περάσει τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, στην τρίτη θέση των σκόρερ του ΝΒΑ και τα κατάφερε στο παιχνίδι κόντρα στους Τίμπεργουλβς. Στην ομάδα κόντρα στην οποία έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι το 1996.

Ο Μπράιαντ πέτυχε το μεγάλο ρεκόρ ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Εκείνη την ώρα το παιχνίδι σταμάτησε και όλο το γήπεδο σηκώθηκε για να χειροκροτήσει τον νέο του ήρωα.

«Βρίσκεσαι εκεί και ο κόσμος περιένει να σε δει να πετυχαίνεις 9 πόντους. Οπότε σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να αποτύχεις και να ”σκοτώσεις” τη στιγμή» εξήγησε μετά το τέλος του αγώνα ο γκαρντ του Λος Άντζελες, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους, που ήταν τελικά υπεραρκετοί για να ξεπεράσει τον μεγάλο «MJ».

Πλέον μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38,387) και ο Καρλ Μαλόουν (36,928) βρίσκονται από πάνω του. Ο Μπράιαντ έχει 32.310 πόντους και του πήρε 1269 παιχνίδια για να τους φτάσει. Ο Τζόρνταν έχει 32.292 από 1039 παιχνίδια και είχε ανέβει στην 3η θέση το 2003.

Ο Μάτζικ Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Όπως δεν έχουμε ξαναδεί έναν παίκτη σαν τον Τζόρνταν, δε θα ξαναδούμε έναν παίκτη σαν τον Κόμπι Μπράιαντ.»

Σχετικά άρθρα