Πρωτότυπες πατάτες ακορντεόν με σπόρους ροδιού

15 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για 4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες
70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό θέματα
χοντρό αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σπόρους από 2 ρόδια

 

 

 

Εκτέλεση

Λαχταριστό ορεκτικό με Χριστουγεννιάτικο άρωμα για όλη την παρέαΜε ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.

Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας σπόρους ροδιού.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ