Πρωτότυπες πατάτες ακορντεόν με σπόρους ροδιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4 άτομα</em><br /><br />4 μεγάλες πατάτες<br />70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)<br />1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<br />μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο<br />150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες<br />ψιλοκομμένο μαϊντανό θέματα<br />χοντρό αλάτι<br />Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />Σπόρους από 2 ρόδια</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστό ορεκτικό με Χριστουγεννιάτικο άρωμα για όλη την παρέαΜε ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.<br />Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.<br /><br />Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.<br />Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας.<br />Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας σπόρους ροδιού.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα