Μάχη αυτοκρατόρων στο ΟΑΚΑ

Ο αήττητος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (16/12, 18:00) στο ΟΑΚΑ τον Άρη, που προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική.

Δύο θέσεις κρίνονται σήμερα για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν συμμετείχε στη χτεσινή προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα και έκανε θεραπεία. Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Έι Τζέι Σλότερ λόγω ίωσης και τα πάντα και για τους δύο θα κριθούν σήμερα το πρωί. 

«Ο Άρης είναι μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό τεχνικό τιμ και ποιοτικούς παίκτες», σχολίασε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και επισήμανε: «Είναι ομάδα που δουλεύει καλά μέσα στο γήπεδο και θα έχει τον σεβασμό μας. Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, να παίξουμε καλά και στις δυο πλευρές του γηπέδου και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε συγκριτικά με την τελευταία μας εμφάνιση στο Μιλάνο». 

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο 20χρόνος γκαρντ του Παναθηναϊκού, θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε:

«Είναι για μένα μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσω την ομάδα στην οποία γεννήθηκα μπασκετικά και μου έδωσε όλες τις ευκαιρίες και την αγάπη που χρειαζόμουν ώστε να βελτιωθώ ως αθλητής και ως άνθρωπος. Στον Άρη έμαθα να δουλεύω σκληρά κι αυτό συνεχίζω και τώρα. Είμαι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι περήφανος γι’ αυτό και θα κάνω τα πάντα για να προσφέρω, ενώ είναι γεγονός ότι ο Άρης θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου». 

Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής των «κίτρινων», επίσης, θα βρεθεί αντίπαλος της προηγούμενης ομάδας του, καθώς τους τελευταίους μήνες της περασμένης σεζόν εργάστηκε στους «πράσινους» ως συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη και συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του κόουτς του Άρη για την συνάντηση: 

Για την σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα ματς υψηλών αγωνιστικών απαιτήσεων. Είναι δεδομένη η αξία του αντιπάλου και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα έχει για μας αυτός ο αγώνας, ο οποίος είναι και εκτός έδρας». 

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το αμυντικό τρανζίσιον και τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα».Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Είναι πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο και γι’ αυτό όπως είπα το αμυντικό τρανζίσιον θα πρέπει να είναι βασικός άξονας στην άμυνά μας». 

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θέλουμε κατ’ αρχήν να είμαστε σοβαροί και ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να θεμελιώσουμε κάποια συστατικά και συνεργασίες που αφορούν το δικό μας παιχνίδι. Τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό».  

«Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παλέψουμε απέναντι σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου», παρατήρησε ο Λαμάρκους Ριντ, ο 26χρόνος Αμερικανός γκαρντ των «κίτρινων», για το ματς.

Οι τοποθετήσεις του Ριντ: 

Για την σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Σαφώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό δε σημαίνει ότι πάμε στην Αθήνα για να χάσουμε. Πάμε να παλέψουμε και ό,τι βγει».  

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στο ελάχιστο και να μην τους αφήσουμε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο». 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Πρόκειται για ομάδα κορυφαίου επιπέδου Ευρωλίγκας, με πολύ καλά ονόματα και γεμάτο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά δυνατά σημεία στο παιχνίδι του, δεν είναι ένα και δύο, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα». 

Σχετικά με το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Σε τέτοια ματς πρέπει να κατεβαίνεις στο γήπεδο με νοοτροπία νικητή. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παλέψουμε απέναντι σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου, οπότε πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας».  

Σχετικά άρθρα