Έχουν 161 - Στόχος τα 165 «Ναι» στον Α΄ γύρο

17 Δεκεμβρίου 2014

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία (19:00 ζωντανή μετάδοση από το Real.gr) για την προεδρική εκλογή και η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμήςέξι σίγουρα «Ναι» από τους ανεξάρτητους βουλευτές Παναγιώτη Μελά, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Νταβρή και Χρήστο Αηδόνη. 

Συνολικά δηλαδή με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα 161 βουλευτές καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φτάνει τους 155 βουλευτές. 

Ωστόσο οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να πειστούν βουλευτές που αμφιταλαντεύονται, έτσι ώστε να φτάσουν τους 165 στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής. 

Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη και Κώστας Γιοβανόπουλος δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους. Ο Βασίλης Καπερνάροςκλείνει όπως έχει πει ο ίδιος προς το «όχι», η Νίκη Φούντα δήλωσε πως δεν θα υπερψηφίσει αλλά άφησε ανοιχτό να αλλάξει στάση στην τρίτη ψηφοφορία. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Βύρων Πολύδωρας. Ο ίδιος τονίζει πως θα καταψηφίσει αλλά θα κρατήσει την ίδια στάση μέχρι τέλους;

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να δείξουν ότι υπάρχει μια δυναμική υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα. «Κάθε ψηφοφορία την βλέπουμε ξεχωριστά» σημειώνουν στο Μαξίμου. 

Η κυβέρνηση ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας, ρίχνει τους τόνους, και σε ανακοίνωση της τόνισε πως δεν θα ακολουθήσει το υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως την επομένη ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα παίξει τον ρόλο του στις επαφές που θα έχει με ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου. 

Ξεκάθαρο «όχι» ή πιο σωστά «παρών» καθώς δεν υπάρχει αρνητική ψήφος στην προεδρική εκλογή, θα πουν οι Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίμης Ανδρουλάκης, Πάρις Μουτσινάς Πέτρος Τατσόπουλος, Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Οικονόμου και Μάρκος Μπόλαρης.

Βενιζέλος: Δεν θα αφήσουμε να χαθούν οι θυσίες του λαού

Κ.Μάρκου: Θα ψηφίσω πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κουράκος – Κασαπίδης για την ψηφοφορία της Τετάρτης

Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε το "όχι" των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή

Κουβέλης: Ομόφωνη απόφαση να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο

Φούντα: Δεν ψηφίζω πρόεδρο στην πρώτη ψηφοφορία

Μπόλαρης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Λυκούδης: Δεν θέλω πρόωρες εκλογές


Real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ