Βελουτέ κουνουπίδι με chutney κρεάνμπερι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σούπα</span><br />1 κουνουπίδι μέτρια βρασμένο (χαλαρό) και ψιλοκομμένο<br />1 μικρή σελινόριζα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους<br />4 φλιτζάνια (1 λίτρο) ζωμό κότας<br />2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες<br />1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου<br />1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου<br />Αλατοπίπερο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για chutney</span><br />1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι<br />¼ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες<br />¼ φλιτζανιού (60 ml) νερού<br />1 κουταλιά της σούπας ξίδι<br />1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού<br />2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι<br />1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη σούπα</span><br />Ρίχνετε τα 4 πρώτα συστατικά της σούπας σε μια κατσαρόλα. Βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά.<br /><br />Στη συνέχεια πολτοποιείτε τη σούπα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι. Προσθέστε τα  υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήστε τη σούπα να για 30 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αλατοπιπερώνετε.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το chutney</span><br /> Ανακτέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό τηγάνι. Σιγοβράστε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.<br /><br />Σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπα απ’ το chutney στο κέντρο της σούπας.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα