Νο 7 ο Γκιώνης στις προσκλήσεις για το ΤΟΠ 16 της Ευρώπης

Τη λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες, που προσκαλούνται στο ΤΟΠ 16 της Ευρώπης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.). Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα ήταν δεδομένα μέσα σε αυτή χάρη στην πολύ υψηλή θέση του στον πίνακα αξιολόγησης της γηραιάς ηπείρου και τελικά βρίσκεται στο νούμερο 7. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 και αποτελεί παράλληλα κι ένα τεστ για την πρωτεύουσα εν όψει των 1ωνΕυρωπαϊκών Αγώνων, τους οποίους θα διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο. Το ΤΟΠ 16 είναι, τρόπον τινά, η εξέλιξη, που θέλησε να δώσει η Ε.Τ.Τ.U. στο παραδοσιακό ΤΟΠ 12. Τον Φεβρουάριο του 2014 το ατομικό τουρνουά τιτλοφορήθηκε ως Europe Cup και είχε ξανά 12 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, αλλά φέτος μετατράπηκε σε ΤΟΠ 16 και δίνει σε περισσότερα τοπ ονόματα της Ευρώπης την ευκαιρία ν’ αγωνιστούν. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής βάσει του διεθνούςranking list του Δεκεμβρίου, με εξαίρεση τον σημερινό πρωταθλητή και τη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού και τη μία προβλεπόμενη παρουσία από τη διοργανώτρια χώρα.
 
Ο Γκιώνης έκανε πέρσι στη Λωζάννη το ντεμπούτο του στον θεσμό και παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού είχε περάσει τη φάση των γκρουπ και είχε καταλάβει την 7η θέση. Η νέα του πρόσκληση σε μεγάλο event ήταν αναμενόμενη, αφού όλους αυτούς τους μήνες ήταν σταθερός στους διεθνείς αγώνες του και βρισκόταν συνεχώς σε πολύ καλές θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης. Η Γερμανία θα είναι η χώρα με τους περισσότερους αθλητές/τριες συγκεκριμένα θα έχει από τέσσερις, που αποτελεί και το όριο για κάθε κατηγορία. Στην πρώτη φάση το τουρνουά θα έχει 4 γκρουπ των 4ων και στη συνέχεια οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα θα μετάσχουν στο νοκ άουτ ταμπλό της τελικής 8άδας. Όσοι αποκλειστούν στα προημιτελικά θα παίξουν μετά αγώνες για τις θέσεις 5-8, ενώ οι δύο χαμένοι των ημιτελικών θ’ αναμετρηθούν για τις θέσεις 3-4.  
 
Η λίστα των προσκλήσεων στους άνδρες:
1. Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)
2. Τίμο Μπολ (Γερμανία)
3. Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)
4. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)
5. Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)
6. Πάτρικ Μπάουμ (Γερμανία)
7. Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)
8. Αντρέι Γκάσινα (Κροατία)
9. Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)
10. Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία)
11. Μίκαελ Μέιζ (Δανία)
12. Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία)
13. Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)
14. Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)
15. Αντριέν Ματενέ (Γαλλία)
16. Φαρχάμπ Ισμαΐλοφ (Αζερμπαϊτζάν).
 
Αναπληρωματικοί είναι ο Γερμανός Στέφεν Μένγκελ (μόνο για ν’ αντικαταστήσει συμπατριώτη του αν χρειαστεί), ο Πορτογάλος Ζοάο Μοντέιρο, ο Σουηδός Παρ Γκέρελ, ο Άγγλος Πολ Ντρίνκχαλ, ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα (επίσης μόνο αν κληθεί ν’ αντικαταστήσει συμπατριώτη του), ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ και ο Ρώσος Γκριγκόρι Βλασόφ.
 
Για το αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών οι αθλήτριες, που προσκλήθηκαν, είναι οι εξής:
1. Λιου Για από την Αυστρία
2. Τζορτζίνα Πότα από την Ουγγαρία
3. Ελιζαμπέτα Σαμάρα από τη Ρουμανία
4. Λι Τζιάο από την Ολλανδία
5. Χου Μελέκ από την Τουρκία
6. Βου Γιαντούο από τη Γερμανία
7. Βικτόρια Πάβλοβιτς από τη Λευκορωσία
8. Λι Τζίε από την Ολλανδία
9. Πετρίσα Σόλγια από τη Γερμανία
10. Ιβέτα Βασένοβσκα από την Τσεχία
11. Κριστίν Σιλμπερέιζεν από τη Γερμανία
12. Ιρέν Ιβάνκαν από τη Γερμανία
13. Μαργαρίτα Πεσότσκα από την Ουκρανία
14. Λι Κιαν από την Πολωνία
15. Ντανιέλα Μοντέιρο Ντοντεάν από τη Ρουμανία και
16. Μαριάμ Ιμάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν.
Αναπληρωματικές είναι η Σαμπίν Βίντερ από τη Γερμανία (μόνο για ν’ αντικαταστήσει συμπατριώτισσά της αν χρειαστεί), η Πολίνα Μικαΐλοβα από τη Ρωσία, η Μπερναντέτ Ζοκς από τη Ρουμανία, η Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία, η Ματίλντα Έκολμ από τη Σουηδία, η …αγέραστη Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο και η Μπριτ Έρλαντ από την Ολλανδία.
 
Η καταληκτική ημερομηνία προς όλους τους αθλητές για την επιβεβαίωση της συμμετοχής είναι η 22αΔεκεμβρίου.
 
ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
 
Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο μεταξύ, ο αθλητής που έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες στο ΤΟΠ 12 με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου το 2011, είχε το βράδυ της Τρίτης αγωνιστική δραστηριότητα στη Γαλλία και τα πήγε εξαιρετικά. Η Ενεμπόν υποδέχτηκε την ουραγό Ισέν για την 8ηκαι προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της λίγκας και τη νίκησε με 4-1. Όπως την προηγούμενη αγωνιστική, έτσι και τώρα, ο Κρεάνγκα πέτυχε δύο νίκες. Κατέβαλλε με 3-0 τον Γάλλο Αλεξάντρ Κασέν κι επίσης με 3-0 τον πρώην συμπαίκτη του στην Ενεμπόν, τον κινεζικής καταγωγής Μπάι Φενγκ Τιαν. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με 20 βαθμούς. Έχει συγκάτοικους την Ποντουάζ και την Ανζέ, ενώ στην κορυφή είναι η Σαρτρ με 22 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο πρόκειται να γίνουν τα παιχνίδια της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου.
 
Την Τρίτη συνεχίστηκαν με την αντίστοιχη αγωνιστική και τα πρωταθλήματα της 2ης εθνικής κατηγορίας της Γαλλίας, απλά δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή. Στην Pro B των ανδρών η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου είχε ρεπό, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν, η οποία έχασε εκτός έδρας 4-1 από τη Σεν Ντενί του Μεχντί Μπουλουσά (παρεμπιπτόντως ο Γάλλος διεθνής, που αγωνίζεται και στον Ολυμπιακό πέτυχε δύο νίκες και επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση) δεν χρησιμοποίησε τον Γιώργο Φραγκούλη. Στη βαθμολογία η Ρουέν είναι στη 2η θέση μαζί με τη Μπουλόν στους 18 βαθμούς  και η Μπαγιάρ Αρζεντάν στην 4η με 17.
Στη 2η κατηγορία των γυναικών έκανε το ρεπό της και η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου. Η ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς μαζί με τη Ζουέ Λε Τουρ. Μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες θα γίνουν και σε αυτά τα πρωταθλήματα τα παιχνίδια της 9η αγωνιστικής.

Σχετικά άρθρα