Ιστορικό γεγονός: Αμερικάνικη πρεσβεία στην Κούβα και χαλάρωση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ

17 Δεκεμβρίου 2014

Μια ιστορική στιγμή αναμένεται να περιγράψουν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, σε ομιλίες τους στις 7 ώρα Ελλάδος.

Οι ΗΠΑ μελετούν να χαλαρώσουν το εμπάργκο αλλά και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος της Κούβας, που ισχύουν από το 1962. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχεδιάζουν να ανοίξουν πρεσβεία στην Κούβα, στο πλαίσιο ανοικτών συνομιλιών οι οποίες θα αρχίσουν για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει επίσης να ανοίξει πρεσβεία στην Κούβα, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων της με την Αβάνα.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντάρμπιν ήταν από τους πρώτους που χαιρέτισαν την απόφαση του Ομπάμα να "εξομαλύνει τις εμπορικές και ταξιδιωτικές σχέσεις" των ΗΠΑ με την Κούβα.

Ο Άλαν Γκρος, που αποφυλακίστηκε νωρίτερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους, αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ το μεσημέρι, την ίδια ώρα που πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό ο πρόεδρος Ομπάμα.

Συνεργάτης εξέχοντος Αμερικανού γερουσιαστή συμπλήρωσε ότι στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει χαλάρωση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα, το οποίο ισχύει από το 1961, ενώ θα χαλαρώσει και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί της Καραϊβικής.


axortagos.gr

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ