Παραίτηση με ερωτηματικά για την FIFA

Με αιχμές κατά της FIFA ο Αμερικανός δικηγόρος, Μάικλ Γκαρσία, υπέβαλλε την παραίτησή του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία . Μιλάμε για τον άνθρωπο, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022 σε Ρωσία και Κατάρ!

Όπως έγινε γνωστό, ο Μαικλ Γκαρσία υπέβαλλε την παραίτηση του από την επιτροπή ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η FIFA τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της 18άμηνης έρευνας!

Να αναφέρουμε πως μια μέρα νωρίτερα, η επιτροπή προσφυγών της FIFA είχε απορρίψει το αίτημα του συγκεκριμένου δικηγόρου για επανεξέταση των στοιχείων. Ο Μάικλ Γκαρσία θεωρούσε πως το πόρισμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που είχε προκύψει από τη δική του έρευνα περιείχε ουσιαστικά ελλιπείς και εσφαλμένες αναπαραστάσεις των γεγονότων και συμπεράσματα.

Ο Αμερικανός δικηγόρος στην επιστολή παραίτησης υπογραμμίζει την έλλειψη ηγεσίας στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA. Τονίζει ακόμα πως έχασε την πίστη του στην ανεξαρτησία του έτερου μέλους της επιτροπής ηθικής, του Γερμανού δικαστή Γιοακίμ Εκερτ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμερικανός δικηγόρος, ο οποίος αμφισβητεί το κατά πόσο η FIFA μπορεί να αλλάξει μετά από τόσο χρόνια σκανδάλων, αποκάλυψε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η εκτελεστική επιτροπή της FIFA (πρόεδρος της είναι ο Σεπ Μπλάτερ) προσπάθησε να τιμωρήσει τον Γκαρσία.

Αυτό που έχει κάνει γνωστό η FIFA είναι πως σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο δικαστής Εκερτ, δεν προέκυπταν ενοχοποιητικά στοιχεία τόσο για την Ρωσία όσο και για το Κατάρ. Έτσι, δεν συντρέχουν λόγοι αφαίρεσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε κάποια από τις δυο χώρες!

Σχετικά άρθρα