ΈσΠΑΣε τα μούτρα του ο ΠΑΟΚ…

Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ στους “Ζωσιμάδες” ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 και πλέον νιώθει “καυτή” την ανάσα του Ολυμπιακού. Λίλα, Κοροβέσης και Μανιάς οι σκόρερ του ” Άγιαξ της Ηπείρου”. Μέσα σε λίγες ημέρες η ομάδα του Αναστασιάδη απώλεσε τη διαφορά των 5 βαθμών και με δύο σερί εκτός έδρας ήττες βρίσκεται μόλις στο +1. 

1ο ημίχρονο: Με διάθεση να αναλάβουν από νωρίς ρόλο πρωταγωνιστή μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο των “Ζωσιμάδων”. Ο “Δικέφαλος” πήρε την κατοχή της μπάλας όμως πολύ γρήγορα εγκλωβίστηκε στο αμυντικό παιχνίδι του ΠΑΣ και μέσα σε τρία λεπτά απειλήθηκε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Στο 8’ ο Λίλα σούταρε πάνω από το δοκάρι και στο 11’ υποχρέωσε τον Γλύκο σε δύσκολη απόκρουση. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 17’ με διπλή ευκαιρία από Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Βελλίδης είπε “όχι”.

Οι παίκτες του Αναστασιάδη αύξησαν την πίεσή τους χωρίς ωστόσο να μπορούν να πατήσουν στην περιοχή του ΠΑΣ, ο οποίος περιορίστηκε μεν σε παθητικό ρόλο “χτυπώντας” όμως στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Τσάβες επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Γλύκο με εξαιρετική “λόμπα” όμως, ο διεθνής πορτιέρο εκτινάχθηκε και έσωσε τον ΠΑΟΚ με τα δάκτυλα. Ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε άουτ αντί για κόρνερ.

Η τρίτη απόπειρα του Λίλα να χριστεί σκόρερ αποδείχτηκε και… φαρμακερή για τον ΠΑΟΚ. Ο Αλβανός μέσος σούταρε από μακριά, η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Γλύκο, ο οποίος την είδε να περνάει κάτω από το σώμα του και να καταλήγει στα δίκτυα. Στην προσπάθειά του να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπεσε άσχημα στο χορτάρι και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε με φορείο αφήνοντας τη θέση του στον Ιτάνζ .

Οι “ασπρόμαυροι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 33’ ο Αθανασιάδης νικήθηκε και πάλι από τον Βελλίδη. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα του Πετράκη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

2ο ημίχρονο: Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι παράμεναν υπέρ του δέοντος προσηλωμένοι στα αμυντικά καθήκοντά τους με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν μάταια να διασπάσουν το… τείχος. Στο 67’ ο Αναστασιάδης αποφάσισε να ρισκάρει με την είσοδο του Παπαδόπουλου στη θέση του Κίτσιου και την μετατροπή του συστήματος σε 3-5-2. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-1 όταν ο Τζανδάρης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Περέιρα έκανε την προβολή όμως, η μπάλα κόντραρε στον Ναδάλες και κατέληξε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι παίκτες του Πετράκη πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 73’ ο Τσάβες τροφοδότησε ιδανικά τον Κοροβέση, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ιτάνζ για το 2-0. Οι όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για ανατροπή εξανεμίστηκαν. Οι “ασπρόμαυροι” έδειχναν να έχουν παραδεχτεί τη μοίρα τους και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μανιά, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Ο σκόρερ του ΠΑΣ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες γιατί αρχικά έβγαλε τη φανέλα του και εν συνεχεία κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ.

Σχετικά άρθρα