«Ποδοπάτησε» με 100αρα τη Νεπτούνας η Βαλένθια

Στη μέγιστη τιμής της διαφοράς τελείωσε η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Νεπτούνας. Οι 38 πόντοι είναι ενδεικτικοί της εικόνας του αγώνα με τη Βαλένθια να παίζει εξαιρετική άμυνα αλλά να είναι και ιδιαίτερα παραγωγική στην επίθεση. Οι νυχτερίδες διέλυσαν τη Νεπτούνας με  103-65 σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου για τους φιλοξενούμενους. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γαλατασαράι επί του Ολυμπιακού η Νεπτούνας έμεινε εκτός Top-16.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μπήκαν αρκετά ορεξάτοι απαλλαγμένοι από το άγχος του αποτελέσματος αφού είχαν ήδη αποκλειστεί. Το 28-17 της πρώτης περιόδου είναι ενδεικτικό όχι μόνο της καλής επίθεσης των Ισπανών αλλά και τηw εξαιρετικής άμυνας τους. Η Νεπτούνας είχε επιχειρήσει περισσότερα τρίποντα από δίποντα με το τέλος του ημιχρόνου. Τα ποσοστά τους δεν ήταν καλά και το 24-14 (σκορ περιόδου) έφερε μοιραία τους φιλοξενούμενους να υπολείπονται 21 πόντους, 52-31.

Κάπως πιο ισορροπημένα ήταν τα πράγματα στην τρίτη περίοδο ωστόσο η Βαλένθια όχι μόνο δεν απόλεσε την διαφορά της αλλά κατάφερε να την ανεβάσει κατά πέντε πόντους για το 75-49. Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού το παιχνίδι είχε κριθεί και δεν φαινόταν ικανή η Νεπτούνας να κυνηγήσει κάτι από τον αγώνα. Τελικό σκορ 103-65, με τη Νεπτούνας να μένει εκτός συνέχειας. 

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 52-31, 75-49, 103-65

Σχετικά άρθρα