Παιδικός αυνανισμός: Τι πρέπει να κάνει ο γονιός;

19 Δεκεμβρίου 2014
Σοφία, 32 ετών ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Καλησπέρα διαβάζωντας σχετικά με τον παιδικό αυνανισμο θα ήθελα να ρωτησω το εξης η συμβουλή σας είναι να μην εμποδίσουμε το παιδι να το κάνει αλλά αυτό στιγματήσει την μετέπειτα σεξουαλική του ζωή;  Θέλω να πω έχω ενα 2χρονο κοριτσακι το οποιο αυνανιζεται συνεχως δεν το επιπληττω προσπαθω ομως να ασχολουμαστε συνεχως με αλλα πραγματα για να μην το κανει αν και βρισκει παντα ευκαιρια να πηγαινει στο μαξιλαρακι του και να τριβεται πανω σε αυτο. Μήπως το ότι δεν το σταματαω καθορισει και την μετέπειτα σεξουαλική του ζωή σαν ενήλικας; 

Στο ερώτημά σας απαντά η Η Μερσύνη Αρμενάκα,  Παιδοψυχίατρος στο Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής στην Α’Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Πολλα παιδια σε αυτές τις ηλικίες αυνανιζονται χωρις αυτο να εχει φανεί οτι επηρεάζει την μελλοντική σεξουαλικη τους ζωή.Συνήθως το σταματούν μόνα τους οταν βρουν κατι άλλο να τους τραβήξει   την προσοχη .Αν ειναι παιδι με φυσιολογική αναπτυξη ,δηλαδή μίλησε και περπάτησε γύρω στο πρώτο έτος και ειναι κοινωνική ,δεν νομίζω οτι πρεπει να ανησυχείτε.
Αν συνεχιστεί για αρκετό καιρο ακομα ίσως μπορείτε να απευθυνθείτε στον παιδίατρο σας ή σε παιδοενδοκρινολογο για ορμονικές εξετάσεις.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...