Γιατί έχω άστατο κύκλο περιόδου;

19 Δεκεμβρίου 2014
Γιώτα, 34 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα. Είμαι 34 χρονών. Μου τελείωσε η περίοδος στις 17/11 και είχα ελεύθερη επαφή στις 18/11. Ο κύκλος μου ειναι άστατος 26 με 31 μέρες. Έχω όλα τα σημάδια πριν από την περίοδο: πρησμένο στήθος, πόνοι χαμηλά, πόνοι στη μέση, πονοκέφαλο, όρεξη για φαγητο, έκανα τεστ στις 12/12 και βγήκε αρνητικό. Τί φταίει τελικά; Ευχαριστώ

Στο ερώτημα απάντησε ο Πάνος Αντσακλής Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εφόσον το τεστ κύησης είναι αρνητικό έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μίας κύησης. Μπορείς λοιπόν να περιμένεις λίγες ημέρες και το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει η περίοδος σου. Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες κοπέλες, όπως και στην περίπτωση σας που αναφέρετε ότι είναι άστατος από 26-31 ημέρες, να μην είναι τελείως σταθερός ο εμμηνορρυσιακός τους κύκλος ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που λίγο αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά θα παρακολουθείτε την περίοδό σας και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο και να συζητήσετε μαζί του τα συμπτώματα που σας απασχολούν.

 

Βιογραφικό

Ο Πάνος Αντσακλής είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε στη μαιευτική - γυναικολογία στην Αγγλία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Οξφόρδης «John Radcliffe», όπου και εργάστηκε στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου. Είναι ενεργό μέλος και executive director της διεθνούς οργάνωσης εκπαίδευσης στην υπερηχογραφία Ian Donald Inter-university School of Medical Ultrasound.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ