Cup cakes με κρέμα αρωματισμένη με «γλυκά» μπαχαρικά

19 Δεκεμβρίου 2014
Υλικά

200 γρ Φαρίνα 

150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

Για την κρέμα

1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια 

400 ml φρέσκο γάλα

1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1/5 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Μερίδες 12 μικρές φόρμες
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 25΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και απλώνουμε 12 χάρτινα φορμάκια για cup cakes σε ένα μέτριο ταψί.

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη Φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

 

Αδειάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια, στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Ελέγχουμε, τρυπώντας με μαχαίρι, ένα cup cake στο κέντρο του. Αν βγεί στεγνό, είναι έτοιμα, διαφορετικά ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Κρέμα

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Φτιάχνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια  σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν.

 

Σερβίρισμα

Ξεφορμάρουμε τα cups cakes και τα βάζουμε σε πιατέλα. Βάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια  σε κορνέ και καλύπτουμε την επιφάνεια των cups cakes. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...