Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 8-10 άτομα</em></p>
<p> </p>
<p>1,5 κούπα του καφέ ρύζι<br /><br />1 μέτριο κρεμμύδι<br /><br />500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους<br /><br />τα συκωτάκια της γαλοπούλας<br /><br />μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι<br /><br />1/2 κούπα λάδι<br /><br />1 κούπα κρασί λευκό<br /><br />άνιθο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!</p>
<p>Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.<br /><br />Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί.</p>
<p><br /><br />Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιεί το ζουμί του.<br /><br />Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα