Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

19 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για 8-10 άτομα

 

1,5 κούπα του καφέ ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι

500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους

τα συκωτάκια της γαλοπούλας

μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

1/2 κούπα λάδι

1 κούπα κρασί λευκό

άνιθο

 

 

Εκτέλεση

Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!

Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί.



Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιεί το ζουμί του.

Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ