Γιατί πέταξαν έξω από το δικαστήριο το Brad Pitt;

19 Δεκεμβρίου 2014

Απάλλαξαν τον 51χρονο σταρ από τα καθήκοντα του ενόρκου σε δικαστήριο στο Λος Άντζελες όπου παρουσιάστηκε, επειδή θα «αποσπούσε προσοχή των υπόλοιπων ενόρκων»

Τον ρόλο του ενόρκου κληρώθηκε να αναλάβει ο Brad Pitt, που προσήλθε σε ποινικό δικαστήριο στο Λος Άντζελες για να δώσει συνέντευξη προκειμένου να κριθεί εάν θα επιλεγεί ή όχι για το σώμα των ενόρκων. 


Η απάντηση όμως για τον διάσημο ηθοποιό ήταν αρνητική γιατί «είναι διάσημος και θα αποσπούσε την προσοχή των υπόλοιπων ενόρκων στη δίκη». Οι ελπίδες του χολιγουντιανού σταρ ότι θα τον επέλεγαν εξανεμίστηκαν, προκαλώντας την απογοήτευση του. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο τον ίδιο ρόλο του ενόρκου κληρώθηκε να αναλάβει και ο Τομ Χανκς. Μία υπάλληλος της εισαγγελίας όμως δεν άντεξε και πλησίασε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια του διαλλείματος για να του μιλήσει, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό. Ο ηθοποιός κλήθηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 150 δολαρίων.
 
Για την απόρριψη του Brad Pitt από το ποινικό δικαστήριο, δήλωσε η δικηγόρος Santa Clarita: «Δεν μπορείς να βάλεις τον Brad Pitt στο σώμα των ενόρκων και να περιμένεις οι υπόλοιποι 11 ένορκοι να τον αγνοήσουν!»

Να σημειωθεί ότι  οι ένορκοι στην Αμερική, είναι πολίτες που επιλέγονται τυχαία, μέσω διπλωμάτων οδήγησης, δελτίων ταυτότητας αλλά και κομματικές λίστες. Το αν είναι διάσημος ή όχι κάποιος, κανείς δεν το προσέχει, εως ότου το άτομο αυτό εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Prothothema.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ