Χοιρομέρι γλασαρισμένο με μέλι

<p> </p>
<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 15 μερίδες</em><br /><br />1 μπούτι χοιρομέρι 2,5 κιλά<br /> 1/4 φλιτζάνι ολόκληρα γαρύφαλλα (καρφάκια)<br /> 1/4 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού ή γλυκόζη<br /> 2 φλιτζάνια μέλι<br /> 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμάνετε το φούρνο σε 165 βαθμούς Κελσίου και ρυθμίστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.<br />Σε μπεν μαρί ρίχνετε το σιρόπι καλαμποκιού μαζί με το μέλι και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.<br /><br />Απλώστε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο μέσα στο ταψί και βάζετε μέσα το χοιρομέρι, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε σε χιαστει με 2 εκ παχος.</p>
<p>Έπειτα καρφιτσώστε τα γαρύφαλλα ανάμεσα στους ρόμβους και αλείψτε με το γλάσο μελιού.</p>
<p>Βάζετε για ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά αλείφοντας το χοιρμέρι κάθε 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά γυρίστε το φούρνο στο γκιλ στη δυνατή εστία και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Τέλος αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει, αλείψτε πάλι με το γλάσο και σερβίρετε.<br /> </p>
<p><iframe src="http://www.youtube.com/embed/s4LV9aJ5zcE" frameborder="0" width="422" height="260"></iframe><br /><br />Πηγή : <a href="http://allrecipes.com/recipe/honey-glazed-ham/detail.aspx?src=VD_Summary" target="_blank"><strong>allrecipes.com</strong></a></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα