Στόχος ο «αετός» Ρουί Φοντέ!(video)

Για την απόκτηση του 24χρονου ακραίου επιθετικού της Μπενφίκα Ρουί Φοντέ φέρεται πως κινείται η ΑΕΚ. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς όπως αποκάλυψε το «pamesports.gr» βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στην Πορτογαλία, προκειμένου να προχωρήσει και πιθανότατα να ολοκληρώσει την πρώτη από τις τρεις μεταγραφικές κινήσεις που θέλει να κάνει η «Ένωση» προκειμένου να ενισχυθεί, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λισσαβόνα, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ προσπαθεί να αποκτήσει τον Φοντέ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν και οψιόν αγοράς ενόψει Super League. Ο διεθνής άσος, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης και του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πορτογαλίας αγωνίζεται, ως επί το πλείστον ως δεξί εξτρέμ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης.

Γεννημένος στο Πεναφιέλ, ο Ρουί Πέδρο Ντα Ρότσα Φοντέ, όπως είναι το πλήρες όνομά του ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, από όπου τον «τσίμπησε» το 2006 η Άρσεναλ! Στο Λονδίνο έμεινε για μία τριετία . Έκανε ντεμπούτο με τους «κανονιέρηδες» στις 11/11/2008 στη νίκη με 3-0 επί της Γουίγκαν (αντικαθιστώντας τον Κάρλος Βέλα), ενώ το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας με τη φανέλα της οποίας έκανε 10 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στη Σπόρτινγκ χάρη σε ένα όρο που υπήρχε στη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στη Σετούμπαλ. Το 2010 «μετακόμισε» στην Ισπανία για λογαριασμό της Εσπανιόλ (αρχικά ως δανεικός και από το 2011 με κανονική μεταγραφή), όπου έκανε 40 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (και πέτυχε ένα γκολ).

Από το 2013 ανήκει στη Μπενφίκα. Φέτος για λογαριασμό της Β’ ομάδας των «αετών έχει σημειώσει 14 γκολ σε 18 ματς! Ο ύψους 1,81 μ. ακραίος επιθετικός είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της U-21 με την οποία έχει αγωνιστεί 22 φορές και έχει πετύχει 8 γκολ. Για τον Φοντέ έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον προκειμένου να τον αποκτήσουν οι Νασιονάλ, η Μπελενένσες και η Πεναφιέλ.

Σχετικά άρθρα