Καθάρισε… με Σίλβα και Τουρέ η Σίτι (video)

Με γκολ στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι… καθάρισε με 3-0 την Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας για την 17η αγωνιστική και έτσι… έπιασε στην κορυφή την Τσέλσι με 39 βαθμούς, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο. Για τους «πολίτες», που δεν είχαν στην διάθεσή τους τους Αγκουέρο, Ντζέκο, Γιόβετιτς (τραυματίες), σκόραραν οι Σίλβα (δυο τέρματα) και Γιαγιά Τουρέ.
Οι πρωταθλητές έμειναν για 8η αγωνιστική αήττητοι (7-1-0) και πέτυχαν την 6η σερί νίκη. Η φιλοξενούμενη δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία της (0-3-2) και με 15 βαθμούς είναι μόλις στο +1 από την ζώνη υποβιβασμού…   

Ο Νταβίντ Σίλβα, που είναι ξανά διαθέσιμος για την Σίτι, σκόραρε στο 49’ και στο 61’ και απλοποίησε τα πράγματα για τους «πολίτες», που μέχρι το 1-0 είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αντίπαλό άμυνα. Με τον Ζαμπαλέτα να έχει χάσει τη μεγαλύτερη εύκαιρα στο πρώτο μέρος, όταν βγήκε σε θέση σέντερ φορ, μετά από απίστευτη πάσα του Γιαγιά Τουρέ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, μετά το… σκάψιμό του! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά αντεπίθεση της γηπεδούχου…

Οι συνθέσεις
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Μανγκαλά, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Μίλνερ (82′ Φερνάντο), Νταβίντ Σίλβα (69′ Λάμπαρντ), Νασρί (90′ Σκοτ Σινκλέρ).
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Σκοτ Νταν, Χάνγκελαντ, Γουόρντ, Τζέντινακ, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ (90′ Μπάναν), Πάντσεον (84′ Τόμας), Μπολασί, Φρέιζερ Κάμπελ (67′ Ουιλφρίντ Ζαά).

Σχετικά άρθρα