Όταν θέλει, μπορεί…

Ο Ολυμπιακός πάει για τις γιορτές με ένα καταπληκτικό ματς στη Μυτιλήνη, όπως ακριβώς είχε κάνει πέρσι στη Ριζούπολη όταν πάλι είχε βάλει 5 γκολ πριν από τα Χριστούγεννα. 
 
Κόντρα στην Καλλονή με τα μεγάλα αμυντικά ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός απλά επιβεβαίωσε ότι όταν θέλει, μπορεί…
 
Κι όταν θέλει να παίξει καλά, δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ελλάδα που μπορεί να τον σταματήσει. 
 
Έπαιξε σίγουρα ρόλο το γρήγορο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Κι όχι τόσο το δεύτερο γκολ που σφράγισε τη νίκη μέχρι τη διεύρυνσή της, καθώς μέχρι να σκοράρει από τη «βούλα» ο Τσόρι, ο Ολυμπιακός είχε κάνει πέντε τελικές και είχε ήδη αρχίσει να δείχνει ασταμάτητος.
 
Ήταν μια απολύτως πειστική εμφάνιση με πρόσωπο του αγώνσ τον Μπενίτες που έβαλε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και είχε δοκάρι.
 
Αλλά και με σημαντικά κέρδη, με κυριότερο την επιστροφή της ηρεμίας και των ψύχραιμων αποφάσεων για το δεύτερο μισό της σεζόν. Όπως φυσικά και τη δυνατότητα προσπέρασης του ΠΑΟΚ, εάν δεν περάσουν οι Θεσσαλονικείς από τη Λιβαδειά. 
 
Για τον Μίτσελ ήταν ένα αποτέλεσμα και μια εικόνα δικαίωσης για την επιλογή του να παίξει με δύο φορ, με ρόμβο στο κέντρο, δίχως εξτρέμ και με σούπερ τους φουλ μπακ της ομάδας. Ο Ισπανός θα νιώσει πιο ήρεμος και σίγουρος για τη συνέχεια κι αυτό μόνο καλό για την ομάδα είναι…
 
Και μερικές λεπτομέρειες: Ο Ολυμπιακός έβαλε μόνο ένα από τα πέντε γκολ με στημένη φάση, αντιθέτως με όσα κάνει το τελευταίο διάστημα. Έδειξε ότι όταν προηγείται στο ματς όλα αλλάζουν. Και πόσο καθοριστικός ήταν ο Ρομπέρτο με την απόκρουση στο 2′, όταν πάλι η ομάδα μπήκε αφηρημένη. Ο Μήτρογλου μπορεί να έχασε ευκαιρίες και να μη σκόραρε, αλλά βοήθησε πολύ την ομάδα. 
 
Κι ο μεγάλος Αμπιντάλ φεύγει για τους οικογενειακούς λόγους, δείχνοντας μάλιστα στα τελευταία ματς ότι η αποχώρησή του θα είναι και αγωνιστική απώλεια, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς δεν είχε φανεί στη διάρκεια της ερυθρόλευκης καριέρας του. Είναι πάντως μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό που είχε έστω και για λίγους μήνες μια τέτοια προσωπικότητα στο δυναμικό του…

Σχετικά άρθρα