Ο Λεβαδειακός από τα μάτια του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του μας παρουσιάζει, όπως κάθε αγωνιστική, τον αντίπαλό του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. 

«ο έτος ίδρυσης του Λεβαδειακού είναι το 1961, στην πραγματικότητα όμως η ιστορία του ξεκινά αρκετά πιο πίσω, το 1930, όταν ιδρύθηκε η ομάδα της Παλλεβαδειακής, που αποτελεί τον προπομπό της σημερινής ομάδας. Το 1961 η ομάδα συγχωνευθηκε με την ομάδα του Τροφωνίου για να σχηματιστεί ο Λεβαδειακός με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα. Οι Βοιωτοί απέκτησαν έτσι έναν άξιο εκπρόσωπο του ποδοσφαίρου της περιοχής, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δημιουργεί τη δική του παράδοση στην Α’ Εθνική .

Η πρώτη του άνοδος στα μεγάλα σαλόνια επιτεύχθηκε το 1987, όταν και έμεινε για 4 συνεχόμενες χρονιές, ενώ “μαύρη” περίοδος είναι το 1995-98, κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε στην Γ΄ και Δ΄ Εθνική. Ο Λεβαδειακός είναι μάλιστα η ομάδα με τους περισσότερους συγκεντρωμένους βαθμούς στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με 1510, καθώς σ’ αυτήν την κατηγορία βρέθηκε για 32 συνολικά σεζόν! Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει στην Superleague είναι η 7η, τη σεζόν 2011-12, σε μια…περίεργη σεζόν, που αναγκάστηκε να ξεκινήσει 2 μήνες μετά τους υπόλοιπους και να αγωνιστεί 30 φορές σε 5 μήνες!

Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Λεβαδειακός έχει στο Πρωτάθλημα 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 15 ήττες. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι ενώ στην Τούμπα το ρεκόρ είναι 11-1-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, στη Λιβαδειά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έξι φορές έχει κερδίσει ο Λεβαδειακός, 3 ματς έχουν έρθει ισόπαλα και 4 φορές έχει κερδίσει ο Δικέφαλος. Γενικά ο Λεβαδειακός είναι μια ομάδα που στηρίζει την πορεία του στα εντός έδρας αποτελέσματα.

Μόνο φέτος μέχρι στιγμής έχει αλλάξει αυτό και η βαθμολογική του συγκομιδή εντός είναι ίδια με την εκτός! Στην έδρα του έχει κερδίσει μόλις 1 ματς, έχει πάρει 4 ισοπαλίες κι έχει ηττηθεί 2 φορές, ενώ εκτός έδρας έχει πάρει 2…τρίποντα και 1 ισοπαλία, χάνοντας άλλα 4 ματς.

Προπονητής της ομάδας από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν είναι ο Σάββας Παντελίδης και παρότι η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά βαθμολγικά, στηρίχθηκε και τώρα βλέπει το έργο του να αποδίδει. Καθιέρωσε στη θέση του τερματοφύλακα τον Μιχάλη Σηφάκη, παίρνει γκολ από τον Βαγγέλη Μάντζιο (πρώτος σκόρερ της ομάδας με 4) και εκμεταλλεύεται την ποιότητα των ξένων παικτών, όπως του Κονέ, του Βούκτσεβιτς, του Τομάς και άλλων. Το καλοκαίρι προχώρησε σε 14 μεταγραφές, που του έδωσαν μεγαλύτερο βάθος. Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του σήμερα και ένα δικό του “προϊόν”, τον Νίκο Σκέμπη, που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Δικεφάλου.»

 

 

Σχετικά άρθρα