Νίκη ανάσα για Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης πήρε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα του, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, έφτασε τους 10 βαθμούς και πήρε ανάσα στη μάχη για τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΟΦΗ από τον Πλατανιά και την ισοπαλία του Πανθρακικού με την Βέροια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΣ μετά από 2 σερί νίκες με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, στραβοπάτησε το Παγκρήτιο και έχασε έδαφος στον αγώνα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Α’ ημίχρονο:

Ο Εργοτέλης ήταν ελαφρώς ανώτερος του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος και με το σουτ του Καζναφέρη στο 4ο λεπτό απειλεί. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ. Ο Γιουσούφ κάνει πολύ όμορφη κίνηση, αποφεύγει τον αντίπαλο του και εξαπολύει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη, γράφοντας ο 1-0 με ένα καταπληκτικό γκολ.

Ο ΠΑΣ “πάγωσε” και έδειχνε σοκαρισμένος από το τέρμα που δέχθηκε. Στο 22′ ο Τζανακάκης κάνει μία καλή προσπάθεια αλλά του σουτ του μπλοκάρει ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 26′ ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, με το σουτ του Τσάβες να περνάει εκατοστά δίπλα από την εστία του Καβουσάκη.

Στο 35′ ο Τσάβες βγάζει τη σέντρα, ο Λίλα κάνει το σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε και πέρασε εκτός εστίας. Τρία λεπτά αργότερα ο Καζναφέρης πιάνει ένα δυνατό σουτ το οποίο αναγκάζει τον Βελλίδη σε δύσκολη επέμβαση.

Β’ ημίχρονο:

Στο 49′ ο Τσάβες απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα περνάει εκτός εστίας του Καβουσάκη. Ο ΠΑΣ πίεζε, όπως και στο πρώτο μέρος, αλλά ο Εργοτέλης προάσπιζε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια, το υπέρ του 1-0. Στο 62′ ο Μπουρσέλης σουτάρει χωρίς να βρει στόχο.

Ο ΠΑΣ απειλεί στο 73′ με την κεφαλιά του Σαπαλίδη, ωστόσο η μπάλα περνάει έξω, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κοροβέσης από καλή θέση στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 82′ ο Λυκογιάννης κάνει ένα σουτ για τον Εργοτέλη, μπλοκάρει ο Βελλίδης . Ο ΠΑΣ που είχε ανέβει και πίεζε είχε αρκετά κενά στην άμυνα του όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν με ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι. 

Το σουτ του Κοροβέση στο 89′ περνάει άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καβουσάκης σώζει τον Εργοτέλη από την ισοφάριση μετά από το κοντινό σουτ του Κοροβέση.

Που κρίθηκε:

Ο Εργοτέλης ήταν αποφασισμένος και, επιτέλους, μετά το γκολ του πέτυχε έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα παίζοντας παιχνίδι σκοπιμότητας. Έδωσε χώρο στον ΠΑΣ, όμως η ομάδα των Ιωαννίνων δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Καβουσάκη.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο πορτιέρο των γηπεδούχων κράτησε όρθια την ομάδα του στις καθυστερήσεις ωστόσο ο Γιουσούφ ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Εργοτέλη με το υπέροχο γκολ που πέτυχε στο 9ο λεπτό.

Η σφυρίχτρα:

Σε ένα παιχνίδι με ένταση ο Σιδηρόπουλος δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στην αναμέτρηση. Ο Εργοτέλης φωνάζει για πέναλτι στο 88′ πάνω στον Άλαν, ωστόσο το ριπλέι έδειξε πως το χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ βρίσκει τα μαλλιά του παίκτη του Εργοτέλη και όχι το κεφάλι του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Γκέντσογλου, Καζναφέρης, Κοζορώνης, Ρέντζας (90′ Γιοβάνοβιτς), Μπογκντάνοφ (58′ Μπουρσέλης), Γιουσούφ και Παμλίδης (69′ Άλαν).

ΠΑΣ: Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (73′ Φόνζι), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Λίλα, Αυγενικού (46′ Κοροβέσης), Τσάβες, Τσουκαλάς, Ακόστα (58′ Σαπαλίδης) και Ίλιτς.

Σχετικά άρθρα