Γαρίδες σε κανταΐφι με μαγιονέζα μαύρης ελιάς από το Χριστόφορο Πέσκια

22 Δεκεμβρίου 2014

Ένα μεζεδάκι που "σπάει" τη ρουτίνα, διόλου μπελαλίδικο. 

Υλικά
  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
  • 750 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30΄ Μαγείρεμα 8΄ - 10΄

Διαδικασία «Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.

 

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι. Eίναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει. Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ - 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά.

 

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.  

Συμβουλή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace