Γαρίδες σε κανταΐφι με μαγιονέζα μαύρης ελιάς από το Χριστόφορο Πέσκια

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Έ</span>να μεζεδάκι που "σπάει" τη ρουτίνα, διόλου μπελαλίδικο. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη</li>
<li>1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι</li>
<li>750 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
<li>αλάτι, πιπέρι λευκό</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 8</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 8΄ – 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><strong> </strong>«Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.</p>
<p> </p>
<p>Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι. Eίναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει. Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ – 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά.</p>
<p> </p>
<p>Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.  </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλή</span></p>
<ul>
<li>Οι γαρίδες ταιριάζουν τέλεια με μαγιονέζα με μαύρες ελιές.<a href="http://www.gastronomos.gr/video/5184/Elliniki-magioneza-me-elies-kai-elaiolado" target="_blank">Πατήστε εδώ για να δείτε πώς τη φτιάχνει ο Χριστόφορος Πέσκιας (video)</a>. Μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη και να τη διατηρήσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Τις γαρίδες θα τις τηγανίσουμε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι.</li>
</ul>
</div>

Σχετικά άρθρα