Βεργέτης: «Δεν υπάρχει τρέλα για μεταγραφές»

Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του Αστέρα Τρίπολης σε Ελλάδα και Ευρώπη παρουσιάστηκε ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αγωνιστικής ενίσχυσης των Αρκάδων.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”:

Για την πορεία του Αστέρα: «Είχαμε βάλει ένα στόχο. Μέχρι να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που βιώνει η ομάδα πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη θα έχει δυσκολίες. Είχαμε απώλειες, αλλά τις λιγότερες δυνατές. Κρατηθήκαμε κοντά στις πρώτες ομάδες, παίζοντας παράλληλα στην Ευρώπη και αυτό ήταν αυτό που θέλαμε».

Για το παιχνίδι του Αστέρα και το μερίδιο που έχει ο ίδιος στην επιτυχία: «Η δουλειά είναι ομαδική. Ορίσαμε κάποια θέματα τακτικά με τους παίκτες μας, συζητήσαμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας και συνεχίζουμε έτσι. Η βάση και η οργάνωση είναι η αμυντική λειτουργία. Σε όσα παιχνίδια υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ή ήμασταν κουρασμένοι και χάσαμε την ισορροπία και την πειθαρχεία στην άμυνα, το πληρώσαμε. Είτε ο αντίπαλος ήταν η Τότεναμ, είτε ο Πανιώνιος . Οι παίκτες μας το έχουν καταλάβει και έτσι προχωράμε. Ομάδες όπως η Βέροια και η Ξάνθη που διανύουν πολύ καλή περίοδο και έχουν ποιότητα, δεν μας έκαναν ούτε φάση. Επιθετικά προσπαθούμε με ταχύτητα να χτυπήσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Η ικανοποίηση δεν είναι μόνο ότι ο αστέρας εξασφαλίζει μια θέση στα πλέι οφ και παίρνει ένα εισιτήριο για Ευρώπη. Αυτά τα έχει κάνει ξανά, πρέπει να στοχεύσει ψηλότερα. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε που μπορεί να φτάσει».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο μεταγραφών: «Το ρόστερ θεωρώ πως είναι πλήρες, αλλά γίνεται αναζήτηση για κάτι εξαιρετικό. Αν κάτι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο στην ομάδα και να προσφέρει κάτι πιο ποιοτικό απ’ αυτό που ήδη υπάρχει, θα το πάρουμε. Δεν υπάρχει καμία τρέλα για μεταγραφές. Στην ομάδα υπάρχει χημεία που δομείται από το καλοκαίρι και είναι δύσκολο να μπει κάποιος και να εναρμονιστεί σύντομα».

Για το αν αλλάξει κάτι η ενδεχόμενη λύση της συνεργασίας με τον Ουσέρο: «Ακόμα κι αν φύγει ο Ουσέρο, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Μεγάλη απώλεια σίγουρα, όμως ήδη κάποιοι τον αντικαθιστούν και η ομάδα περπατάει».

Σχετικά άρθρα