Την… ανέτρεψε και ανάσανε!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Εθνικός Γαζώρου τις υποχρεώσεις του για το 2014. Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τη Λάρισα, η ομάδα των Σερρών ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και πανηγύρισε πολύτιμο τρίποντο με 2-1, με το οποίο ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στον Βόρειο Όμιλο. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Πινδώνη στο 26′ όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το πλασέ του Μαρίνου από το ύψους του πέναλτι. Η ολική ανατροπή για τον Εθνικό ολοκληρώθηκε στο 60′ όταν ο Μερεσιώτης “έγραψε” το 2-1 και χάρισε στην ομάδα του σπουδαία νίκη. Με αυτό το τρίποντο οι Σερραίοι ανέβηκαν στην 7η θέση με 10 βαθμούς ενώ οι Θεσσαλοί παρέμειναν στην 3η 7 βαθμούς πίσω από τον Ηρακλή και 8 από την πρωτοπόρο Λαμία.

Χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση μεταξύ του Τύρναβου και του Αιγινιακού ενώ ο Πιερικός επικράτησε στην Κατερίνη με 1-0 του Φωκικού. Το ματς ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση καθώς οι γηπεδούχοι άργησαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι διαιτητές. Το “χρυσό” γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 66′ ο Καρτσάμπας ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 69′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Δημητρίου.

Για το Νότιο Όμιλο ο Άλιμος πανηγύρισε σπουδαίο “διπλό” στην έδρα της Επισκοπής με σκορ 2-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 72′ μετά την αποβολή του Μανουσάκη και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημά τους όταν στο 83′ ο Ιωάννου άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρήκε δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Σπουδαίο ματς αλλά χωρίς νικητή στα Περιβόλια. Χανιά και Αχαρναϊκός πρόσφεραν τέσσερα γκολ και “χορταστική” ισοπαλία με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 8′ με τον Γέσιτς αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και σε διάστημα ενός λεπτού έφτασαν στην ανατροπή. Στο 10′ Γκότοβος έφερε το ματς στα ίσια και στο 11′ ο Κρητικός έδωσε το προβάδισμα στα Χανιά. Ο Αχαρναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και επτά λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε με τον Ταμπάκη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Νότιος Όμιλος

Κυριακή 21/12
Ερμιονίδα-Καλλιθέα 1-1 (8’ Παβίσεβιτς – 71’ Τσώνης)
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 5-1 (3’, 77’ Μπρέσεβιτς, 5’ Πλατέλλας, 40’ Ντούλης, 83’ Λαμπρόπουλος – 63’ Μπακομήτρος)

Δευτέρα 22/12
Επισκοπή-Άλιμος 0-2 (83’, 87’ Ιωάννου)
Χανιά-Αχαρναϊκός 2-2 (10′ Γκότοβος, 11′ Κρητικός – 8′ Γέσιτς, 52′ Ταμπάκης)

Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή (21:30)
Φωστήρας-Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης

Η επόμενη αγωνιστική (11η)
Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Φωστήρας
Πανηλειακός-ΑΕΚ
Άλιμος-Ερμιονίδα
Παναιγιάλειος-Επισκοπή

Βόρειος Όμιλος

Κυριακή 21/12
Ζάκυνθος-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2 (45’ Δήμου, 90’+3’ Αναστασίου)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (53’ Τζέκος)
Ηρακλής-Λαμία 0-0

Δευτέρα 22/12
Τύρναβος-Αιγινιακός 0-0
Εθνικός Γαζώρου-ΑΕΛ 2-1 (45+1’ Μαρίνου, 60’ Μερεσιώτης – 26’ Πινδώνης)
Πιερικός-Φωκικός 1-0 (66′ Καρτσάμπας)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

Η επόμενη αγωνιστική (11η) 
ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Ηρακλής
Λαμία-Αιγινιακός
Πιερικός-Εθνικός Σερρών

Σχετικά άρθρα