Πήρε Ταμπς για να αλλάξει τον Προύιτ ο Πανιώνιος

Tην απόκτηση του Τζάστιν Τάμπς, Αμερικανού γκαρντ με έφεση στα θεαματικά καρφώματα, ανακοίνωσε ο Πανιώνιος . Ο 27χρόνος γκαρντ προορίζεται για αντικαταστάτης του Γκέιμπ Προύιτ.

Η ανακοίνωση των «κυανέρυθρων»:

«Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την απόκτηση του Τζάστιν Ταμπς. Ο 27χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ (γεννήθηκε στις 19/11 του 1987, στην Αλαμπάμα), βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (21/12) στην Αθήνα και σήμερα (22/12) γνώρισε τους νέους συμπαίκτες.

Ο Ταμπς είναι απόφοιτος του Hewitt-Trussville High School της Αλαμπάμα, ενώ επέλεξε το Alabama Crimson Tide για την κολεγιακή καριέρα, όπου έμεινε δυο χρόνια, πριν μεταφερθεί στο East Tennessee State (2009-2011), διότι στο πρώτο κολέγιο οι υποτροφίες είχαν “κλείσει”.  

Ακολούθησε η αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, πριν υπογράψει με την MIA Academy, στη Γεωργία. Τον Αύγουστο του 2013 πήγε στους Ottawa SkyHawks του Καναδά, για να γυρίσει στην Ευρώπη το 2014 για τη Rouen Basket (μέλος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας). Δεν έμεινε για πολύ, καθώς μετακόμισε στη Γερμανία για την Crailsheim, επέστρεψε στον Καναδά για τους Halifax Rainmen και εκεί τον εντόπισε ο Ιστορικός, για να του ζητήσει να έλθει στη Νέα Σμύρνη.

Είχε ήδη χαρακτηριστεί dunk king. έχει πτυχίο στις επιχειρήσεις. Στην τελευταία του ομάδα, σε 4 ματς είχε μ.ο. χρόνου συμμετοχής 26.5”, 19.5 π., 40.7% στα τρίποντα, 5 ριμπ., 2.5 ασίστ και 3.3 λάθη».

Σχετικά άρθρα