«Σταθμός στην ιστορία του Απόλλωνα η πρόκριση στον τελικό»

Σαν σταθμό στην ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας χαρακτηρίζει ο Κώστας Πετρόπουλος την πρόκριση των «Φρουρών της Αχαΐας» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σε συνέντευξη του στο pamesports.gr και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι ο Απόλλωνας είναι: «Μια όμορφη ιστορία που συνεχίζεται»…

Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι για τον Απόλλωνα Πάτρας ότι ο Νίκος Γκάλης για τον Άρη. Παρότι έχει σταματήσει να αγωνίζεται από το 1987, αποτελεί την διαχρονική «σημαία» του συλλόγου και την φανέλα με το νούμερο 7, δεν την έχει φορέσει κανείς άλλος μπασκετμπολίστας των «Φρουρών Αχαΐας» από τότε.

Ο «Νουρέγιεφ», όπως είχαν αποκαλέσει τον Κώστα Πετρόπουλο για τον θεαματικό τρόπο παιχνιδιού του, μπορεί να έχασε – λόγω του ερασιτεχνικού καθεστώτος στην εποχή που έπαιζε – την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κάποιες από τις «μεγάλες» ομάδες της χώρας, αλλά έγινε το σύμβολο ενός ιστορικού συλλόγου για το ελληνικό μπάσκετ και ακόμη και σήμερα η παρουσία του εμπνέει τους «διαδόχους» του και συγκινεί.

«Ο Απόλλωνας έχει σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια», σχολιάζει ο «Νουρέγιεφ» για την πρόκριση των «Φρουρών της Αχαΐας» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 1997 και εξηγεί: «Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής και η πολύ καλή πορεία του είναι αποτέλεσμα της δουλείας της διοίκησης και του Νίκου Βετούλα και της μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία δείχνει να είναι άριστη. Δεν με εκπλήσσει, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Απόλλωνας προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλωνας δικαιούται από όλες τις πλευρές την πρόκριση στον τελικό. Η προσπάθεια της διοίκησης, των παικτών, των προπονητών και του κόσμου άξιζε μια τέτοια επιβράβευση.».

Ο Κώστας Πετρόπουλος με το νούμερο 7 στην πεντάδα της Εθνικής ομάδας του 1979. Διακρίνονται επίσης από αριστέρα: Γιαννάκης, Κοκκολάκης, Καρατζουλίδης και Κορωναίος

«Η πρόκριση αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του συλλόγου και θα παίξει ρόλο στην αύξηση της απήχησης του Απόλλωνα, που είναι μια από τις λίγες ομάδες που γεμίζει σε σταθερή βάση το γήπεδο του», τονίζει ο Πετρόπουλος και επισημαίνει: «Η ατμόσφαιρα στο κλειστό της Περιβόλας είναι πάντα εξαιρετική. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που την αγαπάει ο κόσμος. Έχει παράδοση πολλών ετών και είναι μια όμορφη ιστορία που συνεχίζεται. Όλα πηγαίνουν καλά και υπάρχει «υγεία» στην ομάδα».

«Η ομάδα όπως και η ζωή προχωρούν», σχολιάζει ο «Νουρέγιεφ» μετά την παρατήρηση μας ότι αποτελεί την διαχρονική «σημαία» του Απόλλωνα, και εξομολογείται: «Εγώ πραγματικά χαίρομαι και ευχαριστιέμαι για τον Απόλλωνα. Είμαι δίπλα του με τον τρόπο μου και όχι με ουσιαστικό ρόλο. Η αγάπη μου για τον Απόλλωνα και η συμπαράσταση μου, είναι δεδομένες. Είναι μια μικρή βοήθεια που προσφέρω το γεγονός ότι ο κόσμος με βλέπει να είμαι παρών στους αγώνες της ομάδας και να της συμπαραστέκομαι. Πηγαίνω σε αρκετούς αγώνες, δεν βρέθηκα μόνο στο Ζηρίνειο για τον ημιτελικό με αντίπαλο την Κηφισιά, και έχω καλή παρέα τον κ. Φίλιππο Καμίση, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στον Απόλλωνα».

Σχετικά άρθρα