Αναστασίου: Παίκτες που θα δώσουν άλλα στοιχεία

Ικανοποιημένος από την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την Ξάνθη παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά λέγοντας ότι έχει κάνει τις εισηγήσεις του και ότι όσοι αποκτηθούν θα πρέπει να δώσουν ποιοτικά στοιχεία στην ομάδα.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και θέλαμε να κλείσουμε με μια καλή εμφάνιση και νίκη με το μηδέν πίσω. Είχαμε αρκετές αλλαγές σαν ομάδα και συνεχίζουμε να παράγουμε παίκτες και να γινόμαστε καλύτεροι και το 2015 να είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιο να συνεχιστεί η προαγωγή παικτών που έχει ξεκινήσει από πέρσι. Να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πειστικοί τις εμφανίσεις μας».

 

Τι κρατάτε από το σημερινό παιχνίδι; Το γεγονός ότι η ομάδα έβαλε δυο γκολ ή ότι δεν έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει φάσεις όπως συνέβαινε σε άλλα ματς;

«Ηταν σημαντικό για εμάς να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και με την σωστή νοοτροπία. Αυτό που είχα πει μετά το ματς με το Πανθρακικό, ήταν θέμα νοοτροπίας και όχι ποιότητας, στα δυο εντός είχαμε κατάλληλη νοοτροπία είχαμε ένα κενό διάστημα ενδιάμεσα. Πρέπει να έχουμε διάρκεια, ιδίως στο υψηλό επίπεδο. Σήμερα κάναμε τα βασικά αρκετά καλά».

 

Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παρόν και μέλλον;

«Τον ευχαριστούμε, είναι τιμητικό όταν κάποιος συνάδελφος μιλάει με καλά λόγια για την ομάδα σου. Να σας πω επίσης ότι και ο προπονητής της Ξάνθης ήρθε μετά το ματς και μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε πως πιστεύει πως είμαστε μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσγειωμένοι, ταπεινοί, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Ήταν μια σεζόν από πλευράς απόδοσης πολύ καλή και ελπίζουμε να γίνουμε καλύτεροι».

 

Ο κ. Αλαφούζος προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση τις ομάδας ενώ μίλησε και για τον Λέτο, υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις μεταγραφές;

« Έχει δοθεί η έκθεση. Για τον Λέτο  νομίζω ότι ρωτήθηκε και αναγκαστικά έπρεπε να πει κάτι. Δεν θα ήθελα να πω εγώ κάτι για κάποιο όνομα. Οι συζητήσεις είναι για συγκεκριμένους παίκτες. Καμία ομάδα δεν είναι τέλεια, οι προσθήκες να μας δώσουν το κάτι διαφορετικό από τα στοιχεία που έχουμε ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

 

Τουλάχιστον σε ποιες θέσεις ψάχνει η ομάδα παίκτες, πόσες μεταγραφές θα γίνουν;

«Το θέμα είναι ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι αρκετά δύσκολη για παίκτες που κάνουν την διαφορά. Το σημαντικό είναι ποιοι θα έρθουν. Έχουμε βάλει προτεραιότητες. Έχουμε κάνει προεργασίες δεν υπάρχει κάτι άμεσο για να μιλήσουμε για έναν ή για δυο πέντε παίκτες».

 

Είδαμε μια πιο προσεκτική διαχείριση του αγώνα με τις αλλαγές που κάνατε, υπήρχε άγχος, θέλατε να κρατήσετε το σκορ;

«Νομίζω ότι για εμάς είναι σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σε κάποια ματς μας έλειψε η σύνεση και το μυαλό. Υπάρχει η ωριμότητα. Στο ματς με τον Ατρόμητο μια ανάλογη αλλαγή αν θυμηθείτε είχε βγει ο Πέτριτς και είχε μπει ο Ατζαγκούν . Είχαμε αλλάξει την τακτική μας και παίξαμε πιο κλειστά.

Είναι το τελευταίο παιχνίδι, υπάρχει η κακιά στιγμή δεν έχει σταθεί δίκαιη απέναντι μας, έπρεπε να κλείσουμε τους διαδρόμους τους χώρους και είχαμε την ποιότητα για δεύτερο γκολ. Είχαμε αρκετές φάσεις και για άλλα γκολ το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε το 2-0. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι δεν σουτάρει αυτή η ομάδα και γκολ έξω από την περιοχή. Άγχος η πίεση δεν θα το έλεγα θέλαμε να κάνουμε μια σημαντική διαχείριση ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 

Είδαμε τον Μπερίσα να μπαίνει στην αποστολή θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο μέλλον ή είχε να κάνει με την απουσία του Μπεργκ;

«Είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχαμε αρκετές επιλογές. Ο Ατζαγκούν είχε προγραμματίσει να φύγει την Δευτέρα εδώ και 3 μήνες. Και σίγουρα θέλαμε μια επιθετική επιλογή σε περίπτωση που στράβωνε κάτι να μας δώσει λύσεις. Είναι μεταβατική περίοδος για το παιδί, να δουλέψει, να γίνει καλύτερος. Δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο που θέλουμε εμείς σε βαθμό ετοιμότητας. Αν πιάσει τα στάνταρ που θέλουμε θα του δοθούν οι ευκαιρίες».

Σχετικά άρθρα