Ο μικρός «Χούχου» που μεγάλωσε στην Παιανία

Ο Διαμαντής Χουχούμης στα 20του πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το pamesports.gr θυμάται την πορεία του από τον Αγιο Ιωάννη Εύβοιας έως την Παιανία.

Γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1994, μεγάλωσε στον Αγιο Ιωάννη Εύβοιας ένα χωριό με παραδοσιακά σπίτια και λιγότερους από χίλιους κατοίκους.

Σε ηλικία οκτώ ετών έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην συνεργαζόμενη με τον Παναθηναϊκό, ακαδημία του Βαγγέλη Ντόβολη «Αίολος» στα Κριεζά. Αρκετά νωρίς φάνηκε ότι ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά . Εκανε κάποιες προπονήσεις με τον Ταμυναϊκό, τη μεγάλη ομάδα της περιοχής και κάπου εκεί τον ανακάλυψε ο Μάκη Λιβαθηνός.

Στην Παιανία βρέθηκε το 2008 σε ηλικία 14 ετών. Ο πατέρας του Κώστας, ο οποίος εργάζεται στα τσιμέντα ΑΓΕΤ και η μητέρα του Αγγελική είπαν αμέσως το ναι μετά τις δύο επιτυχημένες δοκιμές. Ισως διότι όλοι ήταν Παναθηναϊκοί.
Στην Παιανία τον παρέλαβε στα χέρια του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα . Είδε το ποδοσφαιρικό θράσος του, φυσικά το εξειαρετικό αριστερό πόδι του και τον… δούλεψε στις αδυναμίες του.

Στην Παιανία πήγε ως μέσος. Ετσι χρησιμοποιήθηκε αρχικά και από τον Ρότσα που σιγά σιγά τον έστειλε στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όταν βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον προώθησε στην πρώτη ομάδα ενώ είχε κάνει ειδική έκθεση προς τον Γιάννη Αλαφούζο στην οποία έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ, «προσέξτε αυτό το παιδί».

Ο Διαμαντής έπαψε να είναι μικρός αλλά διατηρεί τις μικρές αδυναμίες του. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι ο αδερφός του Βαγγέλης, ο οποίος ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα όπου παίζει ποδόσφαιρο στον ΑΟ Κάλλιστος.

Αδυναμία του παραμένει και ο τόπος του, το χωριό του, το οποίο επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία και βλέπει και αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, του… Ταμυναϊκού. Κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού τον θυμούνται στην εξέδρα παρέα με τον Καπίνο να πανηγυρίζουν το 1-0 με την Ανόρθωση το 2008.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού έκανε στις 29 Οκτωβρίου 2012 κόντρα στον ΟΦΗ. Χθες, κόντρα στην Κέρκυρα πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Σχετικά άρθρα