Γιατί πονάω έντονα στο γοφό και στη μέση;

23 Δεκεμβρίου 2014
Σάκης, 28 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Εχω πόνο στο γοφό και στη μέση. Έχω πάει σε ορθοπαιδικό, έβγαλα ακτινογραφία αλλα είναι καλή. Μου είπε να βάζω αναλγητική κρέμα. Είμαι 28 χρονών, τι άλλο μπορω να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να εχω οστεοαρθρίτιδα ή καποια αλλη πάθηση; Τι εξετασεις άλλες να κάνω; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και την απάντηση σας.

Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος - Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,

Πιθανά το πρόβλημά σας προέρχεται από τη μέση και η απλή ακτινογραφία μερικές φορές δεν αναδεικνύει την πάθηση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να πάρετε κάποια αντιφλεγμονώδη ή και μυοχαλαρωτική αγωγή από το στόμα σε συνδυασμό με ανάπαυση. Εφόσον δεν αντιμετωπισθούν τα συμπτώματα, πρέπει να σας δει εκ νέου ο γιατρός σας για να αποφασίσει αν χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις.

Με εκτίμηση,
Αντώνιος Παρτσινέβελος

 

Βιογραφικό

Ο Αντώνης Παρτσινέβελος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι. Τελείωσε αριστούχος την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων και κατόπιν  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 1995. Εν συνεχεία ειδικεύτηκε Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Τραυματιολογία, τις Αθλητικές Κακώσεις, την άκρα χείρα-Μικροχειρουργική, την Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδίκευση στην Οστεοπόρωση (master με τίτλο: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά Σεμινάρια επί θεμάτων Τραυματιολογίας, Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, Σπονδυλικής Στήλης, Οστεοπόρωσης. 'Εχει  πολλές διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπεδικά Συνέδρια, αλλά και  πλούσιο συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπαιδικά συγγράμματα και περιοδικά. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ορθοπαιδικών Συνεδρίων, αλλά και διοργανωτής –συντονιστής πολλών Επιστημονικών Ημερίδων στο Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διατελέσει Επιμελητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε Δημόσια Νοσοκομεία. Στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν εθελοντής ιατρός Αθλητικών Κακώσεων στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, έχει πλούσια εθελοντική δράση ως ιατρός στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου αλλά και ως υπεύθυνος ιατρός σε προληπτικά προγράμματα Οστεοπόρωσης στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και σε κοντινούς ή απομακρυσμένους Δήμους της Ελλάδας.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Μαρούσι στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας έχει διατελέσει ή διατελεί:

 • Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 • Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.
 • Υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου.
 • Υπεύθυνος του Προγράμματος Οστεοπόρωσης του Εθνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.
 • Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής κοινωνικών Υπηρεσιών.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας.
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής.
 • Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Μαρούσι.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) του Δήμου Αμαρουσίου.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Διατηρεί ορθοπαιδικό ιατρείο στο Μαρούσι, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ" και Συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών, της  Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και του Λευκού Σταυρού Αθηνών.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Αντω***** ****
04:11 Τετάρτη 21/09/2016
Γεια σας Παιζω ποδοσφαιρο και μερικες φορες μουδιαζει το ποδι μου σαν αθλουμεμπορειτε να με βοηθησετε