7 πρωτότυπα δώρα για το παιδί σου!

23 Δεκεμβρίου 2014

Αν και το δικό σας σπίτι είναι ένας τεράστιος παιδότοπος, όπου για να περπατήσετε πατάτε αναγκαστικά πάνω σε παιχνίδια, θα έχετε σίγουρα ευχηθεί αρκετές φορές να σταματούσαν να πολλαπλασιάζονται. Στα επόμενα γενέθλια του παιδιού σας, λοιπόν, σας προτείνουμε εναλλακτικά δώρα, πολύ πιο πρωτότυπα από τα συνηθισμένα παιχνίδια που θα του προσφέρουν, όμως, απίστευτη χαρά. 


1. Μαθήματα. Πιάνο, χορός, ιππασία, ζωγραφική. Οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να το ενδιαφέρει και να το βοηθήσει να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του είναι καλοδεχούμενο.

2. Εγγραφή σε παιδικά προγράμματα. Πολλά μουσεία έχουν πολύ ενδιαφέροντα παιδικά προγράμματα χειροτεχνίας, εξερεύνησης των συλλογών τους, θεάτρου και τραγουδιού. Ενημερωθείτε και επιλέξτε εκείνο που θεωρείτε ότι θα το ενδιαφέρει περισσότερο.

3. Εισιτήρια. Περιμένοντας έναν αγώνα, μια θεατρική παράσταση, μια ταινία ή μια συναυλία, θα κυλήσει πολύ πιο ευχάριστα ο καιρός. Ειδικά αν έχετε εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι για κάτι που ξέρετε ότι λατρεύει.

4. Συνταγή & υλικά. Σίγουρα γνωρίζετε το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό. Βρείτε μια καλή συνταγή, αγοράστε τα υλικά και ορίστε ημέρα και ώρα που θα το φτιάξετε μαζί. Ζητήστε από την υπόλοιπη οικογένεια να σας βαθμολογήσει.

5. Βιβλία. Μπορεί να είναι μια από τις πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, αλλά όχι και από εκείνες που θα το ξετρελάνουν. Τα πάντα, ωστόσο, εξαρτώνται από το βιβλίο. Διαλέξτε κάποιο που θα του εξάψει τη φαντασία, ενώ για μικρότερες ηλικίες, προτιμήστε όσα έχουν εντυπωσιακή εικονογράφηση ή είναι τρισδιάστατα.

6. Επιτραπέζια & πάζλ. Ιδανική απασχόληση για το χειμώνα που συγχρόνως βοηθάει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, εμπλουτίζει τις γνώσεις και βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων με διασκεδαστικό τρόπο.

7. Ημερολόγιο. Μάθετε στο παιδάκι σας τι εστί πρόγραμμα και συνέπεια από νωρίς. Δωρίστε του ένα παιχνιδιάρικο, πολύχρωμο ημερολόγιο. Μάθετέ του πώς να το χρησιμοποιεί και στη συνέχεια αφήστε το να το γεμίσει με βάση το εβδομαδιαίο του πρόγραμμα.

Δείτε περισσότερες ιδέες για τα παιδιά σας στο

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ