Σεξ: Mυστικά για τους άνδρες που μόνο οι έμπειρες γνωρίζουν!

23 Δεκεμβρίου 2014

Μυστικά για τους άντρες που χρειάζεται να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Από τη συγγραφέα και θεραπεύτρια Barbara De Angelis. 

Πρώτο μυστικό:

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για να νιώθουν οι άντρες ότι είναι επιθυμητοί.

Το λάθος:

Οι γυναίκες απορρίπτουν τους άντρες σεξουαλικά και δε συ­νειδητοποιούν πόσο άσχημα τους κάνει να νιώθουν αυτό.

Το σεξ είναι μια αρχέγονη μορφή δοσίματος για τους άντρες, ένας τρόπος να προσφέρουν τον εαυτό τους και να γίνονται αποδε­κτοί, σωματικά και συναισθηματικά. Όταν ένας άντρας κάνει μια σεξουαλική πρόταση στη σύντροφό του, κάνει κάτι περισσότερο α­πό το να ζητάει το σεξ. Είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, της λέει: "Σε παρακαλώ, δέξου με! Σε παρακαλώ, αποδέξου με!"

Δε λέω, κυρίες μου, ότι πρέπει να λέτε πάντα "ναι" σε μια τέ­τοια πρόταση. Αυτό που λέω είναι ότι οι γυναίκες καλό είναι να μά­θουν να καταλαβαίνουν αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο των α- ντρών και να μπορούν να δείχνουν ότι τους δέχονται με κάποιον τρόπο όταν εκείνοι τους προσφέρουν τον εαυτό τους. Εκτός από το σεξ, μια γυναίκα μπορεί να αγκαλιάσει τον άντρα της, να του πει ό­τι θα ήθελε πολύ να κάνουν έρωτα λίγο αργότερα, να του πει πόσο ευτυχισμένη είναι που τον έχει στη ζωή της κλπ.

Οι άντρες παίρνουν πολύ άσχημα μια σεξουαλική απόρριψη. Νιώθουν ότι η γυναίκα τούς λέει: "Δε σε θέλω. Δε σ’ αγαπώ". Επει­δή δεν ξέρουν πάντα πώς να εκφράσουν τον πόνο που νιώθουν, μπορεί να "πάρουν το αίμα τους πίσω" με το να απομακρυνθούν α­πό τη γυναίκα ή να αναζητήσουν πρόθυμη αγκαλιά κάπου αλλού.

Έτσι λοιπόν, αν δεν έχεις διάθεση να κάνεις έρωτα με το σύ­ντροφό σου, πες "όχι" στο σεξ, αλλά πες "ναι" στον έρωτά σου γι’ αυτόν. (Και αυτό ισχύει και για σας, αγαπητοί μου κύριοι).

Δεύτερο μυστικό:

Οι άντρες χρειάζονται να νιώθουν ότι τα καταφέρνουν καλά στη ζωή τους.

Το λάθος:

Οι γυναίκες κάνουν τους άντρες να νιώθουν αποτυχημένοι.

Από τότε που είναι μικροί, οι άντρες διδάσκονται να "τα κατα­φέρνουν", να βγαίνουν στη ζωή και να τα βγάζουν πέρα. Έτσι, όταν κάνουν λάθη, νιώθουν αποτυχημένοι. Και όταν οι γυναίκες τούς ξε­μπροστιάζουν, τους πατούν ένα κουμπί που μπορεί να τους οδηγή­σει είτε στην έκρηξη είτε στην απομάκρυνση.

Όταν κάνεις κριτική σ’ έναν άντρα, αυτό που ακούει εκείνος είναι: "Είσαι άχρηστος. Είσαι αποτυχημένος". Εσύ μπορεί απλώς να του λες να σταματήσει για να ρωτήσει πού είναι ο δρόμος που ψάχνετε εδώ και είκοσι λεπτά. Εκείνος συχνά φαντάζεται ότι υπο­νοείς κάτι περισσότερο απ’ αυτό, κι εσύ θα καταλήξεις να "πατάς στις μύτες" επειδή είναι τόσο ευέξαπτος.

Η λύση είναι να μιλάς με αγάπη και τρυφερότητα όταν τον διορθώνεις ή του κάνεις κριτική για κάτι, να σιγουρεύεσαι ότι δεν του λες "είσαι άχρηστος" και να σιγουρεύεσαι επίσης ότι εκείνος νιώθει ότι τον αγαπάς και τον θαυμάζεις. Δε σου προτείνω βέβαια να του φέρεσαι σαν να ήταν τριών χρονών. Απλώς να έχεις στο νου σου ότι έχει περάσει μια ζωή ολόκληρη έχοντας μάθει να κάνει τα πράγματα σωστά, και να σιγουρεύεσαι ότι δεν τον βγάζεις άχρηστο μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έκανε κάτι λάθος.

Τρίτο μυστικό:

Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που τους αρέσει το σεξ.

Το λάθος:

Οι γυναίκες δεν αφήνουν τους άντρες να μάθουν πόσο πολύ τους αρέσει το σεξ.

Από την ανατροφή μας έχουμε μάθει ότι υπάρχουν "καλά κο­ρίτσια" και "κακά κορίτσια". Στα καλά κορίτσια δεν αρέσει και τό­σο πολύ το σεξ. Πολλές γυναίκες με τις οποίες έχω δουλέψει δυ­σκολεύονται να ζητήσουν από το σύντροφό τους να κάνουν έρωτα, να του δείξουν στη διάρκεια της ερωτικής πράξης πόσο πολύ τους αρέσει και/ή να μιλήσουν γι’ αυτό μετά.

Πολύ συχνά οι άντρες φτιάχνουν παράλληλες σχέσεις με "πα­θιάρες, ερωτιάρες" γυναίκες, που δε φοβούνται να δείξουν τη σε­ξουαλική τους πλευρά.

Ένας φίλος μου μου είπε: "Δε μου αρέσει καθόλου που είμαι πάντα εγώ που προτείνω στην κοπέλα μου να κάνουμε έρωτα. Αυ­τό με βάζει στη θέση να εισπράττω διαρκώς απόρριψη. Θέλω να παίρνει εκείνη την πρωτοβουλία τις πιο πολλές φορές".

Κυρίες μου, μην αφήνετε τους άντρες να κάνουν μόνοι τους ό­λη τη δουλειά. Δείξτε τους ότι τους ποθείτε. Πέστε τους πόσο πολύ σας αρέσει το σεξ. Πάρτε το ρίσκο, και θα δείτε ότι θα νιώθετε κι ε­σείς πολύ πιο σέξι!

Τέταρτο μυστικό:

Στους άντρες αρέσουν πολύ οι γυναίκες που έχουν την αίσθη­ση του χιούμορ.

Το λάθος:

Οι γυναίκες συμπεριφέρονται πολύ μαζεμένα απέναντι στους άντρες και δεν μπορούν να το διασκεδάσουν.

Πολλοί είναι οι άντρες που παραπονιούνται ότι οι γυναίκες τους παραείναι "σοβαρές". Λένε ότι χρειάζονται να βγουν έξω με τα φιλαράκια τους για να ξεσκάσουν. Και όταν βγαίνουν με τα φιλα­ράκια τους για να ξεσκάσουν, πολλές φορές βρίσκονται στην πα­ρέα και άλλες γυναίκες που συνοδεύουν τους φίλους ή τους άντρες τους. Πολλές φορές οι σχέσεις αυτές είναι εντελώς "νόμιμες", και ό­ταν ρωτάς το σύντροφό σου τι βρίσκει σ’ αυτή την τρελή ξανθιά στο μπαρ, εκείνος απαντάει: "Ξέρει να το ρίχνει έξω". Όχι, κυρίες μου, δε σας προτείνω να γίνουμε όλες τα κολλητάρια των άντρων μας. Αλλά χρειάζεται να γίνουμε λιγότερο "σοβαρές" και να πάψου- με να φοβόμαστε τόσο τους άντρες που να μην μπορούμε να είμαστε λίγο πιο παιχνιδιάρες!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ