Πείθει τον Ροζίτσκι, προχωράει για Κόστα

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ σοβαρή κρούση στον Τόμας Ροζίτσκι και περιμένει την απάντηση του διεθνούς Τσέχου άσου της Άρσεναλ ώστε να ενισχυθεί με έναν ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής που μπορεί να παίξει και ως πλέι μέικερ και στα άκρα. 
 
Η υπόθεση φυσικά δεν είναι εύκολη, ο δε Ροζίτσκι μπορεί να είναι και βασικός στο ματς της ομάδας του με την ΚΠΡ στην boxing day και να σκέφτεται ως μια μεγάλη απόφαση να αφήσει το Λονδίνο μετά από 8 χρόνια, αλλά ο Ολυμπιακός αισιοδοξεί καθώς για πρώτη φορά ο παίκτης δεν είναι κάθετα αρνητικός.
 
Για τη θέση του στόπερ φαβορί είναι πάντα ο Ρικάρντο Κόστα, με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί τον δανεισμό του παίκτη από την Αλ Σαϊλίγια του Κατάρ και να έχει προχωρήσει πολύ αυτή την περίπτωση που είναι η βασική επιλογή του Μίτσελ . Ακούγονται κι άλλα ονόματα (Μεξές, Ρολάντο), αλλά οι ερυθρόλευκοι πάνε να πάρουν τον Κόστα και πιστεύουν ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα τα έχουν καταφέρει. Το ίδιο αναφέρουν και πηγές στην Πορτογαλία. 
 
Όσο για τη μεσαία γραμμή εξετάζεται η περίπτωση του Ντιντιέ Ντιγκάρ της Νις αλλά και από την Ελλάδα του Πολ Κεϊτά της Καλλονής. Ο Ολυμπιακός καλοβλέπει και άλλους παίκτες που έχουν διακριθεί στη φετινή Λίγκα, όπως ο Χαλκιαδάκης του Εργοτέλη και ο Χαρίσης του ΠΑΣ. 
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στο Λονδίνο για διακοπές και με την επιστροφή του μετά τα Χριστούγεννα θα δρομολογηθούν οι τελικές εξελίξεις στα μεταγραφικά. Με ανοιχτό το μέλλον για Αφελάι, Ντουρμάζ, με δανεισμό του Γκαζαριάν και με άλλες προσθαφαιρέσεις. 

Σχετικά άρθρα