Διαθεσόπουλος: «Με αίμα και θυσίες κατορθώσαμε πολλά»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος θέλησε να κάνει τον απολογισμό για μια ιδιαίτερα σημαντική αλλά δύσκολη χρονιά για τα αθλήματα του Υγρού Στίβου, η οποία κλείνει τον κύκλο της σε λίγες ημέρες.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ανέφερε:

«Το 2014 για εμάς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και που επηρεάζουν τη χώρα μας και κατά συνέπεια το χώρο του αθλητισμού, με τους προϋπολογισμούς να είναι κατά πολύ μειωμένοι, όσο περνούν τα χρόνια. Βιώσαμε το θλιβερό φαινόμενο, στο κατώφλι του 2015, να μην έχουμε αγωνιστικούς χώρους, να μην έχουμε κολυμβητήρια για να πραγματοποιηθούν διοργανώσεις αλλά και προετοιμασίες ομάδων, οι οποίες κατά το παρελθόν έχουν δοξάσει τη χώρα μας. Με αίμα και θυσίες κατορθώσαμε, παρά τα γιγαντιαία προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίσαμε, να βρούμε κάποιους χώρους, να βρούμε κολυμβητήρια, λύσεις ώστε να μπορέσουν να στεγαστούν οι αθλητές και οι προπονητές μας, να έχουν το χώρο και το χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις πολλές υποχρεώσεις που υπάρχουν. Είμαστε ένας χώρος, ο οποίος έχει 6 αθλήματα και υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες κατορθώσαμε να κατακτήσουμε 78 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια και Μεσογειακά αθλήματα, ένας αριθμός που είναι πολύ θετικός, παρασάγγας των όσων βιώνουμε καθημερινά, με το 2014 να κρίνεται μια επιτυχημένη χρονιά για όλα μας τα αθλήματα».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες και σε όσα περιμένει να φέρει για τον Υγρό Στίβο το 2015, ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος σημείωσε: «Το 2015 ξεκινά με μια αδιαμφισβήτητη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, κάτι το οποίο σαφώς αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειές μας. Στον αθλητισμό όμως δε χωράνε άλλες σαθρές καταστάσεις, δε πρέπει οι επιπτώσεις να βαραίνουν ένα χώρο, που αποτελεί ζωοδότη για κάθε κοινωνία. Προσωπικά έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι με τη συναίνεση όλων, την ισχυρή και σοβαρή βούληση από τα αρμόδια όργανα να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουμε, θα μπορέσουμε από καλύτερες βάσεις να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Σαν ΚΟΕ, το 2015 είναι μια χρονιά γεμάτη για τους αθλητές και τους προπονητές που αποτελούν κομμάτι του χώρου μας. Εκείνοι από την πλευρά τους, γνωρίζοντας εδώ και χρόνια να προσαρμόζονται στις καταστάσεις που βιώνουμε και να προσπαθούν ακόμη περισσότερο, με τις επιτυχίες τους να διαδέχονται η μία την άλλη, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανταποκριθούν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».

Σχετικά άρθρα