«Θα ήθελαν Ολυμπιακό χωρίς Μαρινάκη»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα ΦΩΣ και δίνει απαντήσεις, πολλές φορές σε πολύ σκληρό ύφος, σε όσα λέγονται από τους αντίπαλους του Ολυμπιακού, αλλά και γενικά για όλα τα ζητήματα της ερυθρόλευκης επικαιρότητας.. 
 
Αναλυτικά η συνέντευξη Καραπαπά:
 
~ Είναι Χριστούγεννα και συμβαίνει κάτι σπάνιο τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος.
 
«Εμείς είμαστε Πρωταθλητές το μήνα που πρέπει, όχι τα Χριστούγεννα. Κάναμε κακό πρώτο γύρο στο Πρωτάθλημα αλλά θα το διορθώσουμε στο δεύτερο. Πήγαμε τουλάχιστον εξαιρετικά στο Champions League, από λεπτομέρειες και για κάποιον Καράσεφ χάσαμε την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συνεχίζουμε όμως στο Europa και έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι στην Ουκρανία. Πρώτος στόχος πάντως, είναι πάντα το Πρωτάθλημα».
 
~ Θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός για να το καταφέρει αυτό;Πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα, έχει δείξει φέτος αδυναμίες.
 
«Θα γίνει ότι πρέπει και πιστεύουμε όλοι ότι η ομάδα μας θα είναι πολύ καλύτερη στο δεύτερο γύρο. Και επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για μεταγραφές, δε θα σας πω ονόματα, θα σας πω ότι θα αποκτηθεί σίγουρα ένας εξαιρετικός αμυντικός και ένας εξτρέμ. Από εκεί και πέρα θα δούμε αν προκύψει κάτι άλλο».
 
~ Το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου πάντως, το πρωτάθλημα συνολικά, είναι «πολεμικό». Έτσι δεν είναι;
 
«Είναι πολεμικό γιατί κάποιοι αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν ομάδες έχουν επιδοθεί σε εκστρατείες συκοφαντίας και σε σπίλωση των αντιπάλων. Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Θα τους βόλευε να μην υπάρχει Μαρινάκης! Να έχουμε και εμείς την… «Ολυμπιακή συμμαχία» με μπάτζετ μικρομεσαίας ομάδας και τότε θα είχαν σίγουρα έναν ευκολότερο αντίπαλο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη… Όταν σταματήσουν να στήνουν ανύπαρκτα σκάνδαλα και εκπομπές και επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, τότε μπορεί να έχουν ελπίδα να μας φτάσουν»…
 
~ Δεν θα θέλατε και εσείς να είναι πιο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα; Πολλοί λένε ότι είναι καλύτερα που κοντράρει φέτος ο ΠΑΟΚ.
 
«Ανταγωνισμός καλό είναι να υπάρχει. Και όσο ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος, το πρωτάθλημα αρέσει σε όλους. Αν είναι πρώτος, τότε το πρωτάθλημα τους ξινίζει και πάλι… Καλός λοιπόν ο ανταγωνισμός αλλά δεν μπορεί τα όποια λάθος σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού να είναι «δόλος» και τα λάθος σφυρίγματα εναντίον του Ολυμπιακού να είναι «ανθρώπινα λάθη». Καταλάβατε; Δεν μπορεί να χάνουμε βαθμούς στο Αγρίνιο από λάθη του διαιτητή και να βλέπουν την… ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά όταν χάνουν άλλοι βαθμούς από λάθη του διαιτητή να μιλάνε για «συστήματα» και «παράγκες». Εδώ έχουμε φτάσει στο παράλογο πριν λίγα 24ωρα: Να έχει αλλοιωθεί αποτέλεσμα σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, υπέρ του ΠΑΟΚ, στη Λιβαδειά, και να ωρύονται οι του ΠΑΟΚ κατά της διαιτησίας»!
 
 ~ Γιατί το κάνουν;
 
«Γιατί πιάνει».
 
~ Τι εννοείτε;
 
«Εννοώ ότι επηρεάζουν τους διαιτητές με αυτό τον τρόπο και οι διαιτητές φοβούνται. Ή μήπως νομίζετε ότι αυτή η αηδία με το φανταστικό περιοδικό του ΣΚΑΙ με το «Παράγκα και Όραμα» δεν έχει επηρεάσει τους διαιτητές που διαπομπεύει; Προφανέστατα τους έχει επηρεάσει. Το βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα της χώρας»…
 
 ~ Ο κ. Αλαφούζος λέει ότι ο κύριος Μαρινάκης έχει βγάλει χρήματα απο τον Ολυμπιακό.
 
«Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε σε συνέντευξη του Προέδρου του Παναθηναϊκού σε ένα ιντερνετικό ΜΜΕ που έχει στηθεί από τον πρώην αρθρογράφο της στήλης «Πρασινοφρουρός» της εφημερίδας «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» Βασίλη Παπαθεοδώρου που φυσικά κανέναν δεν μπορεί να πείσει ότι είναι αντικειμενικός. Σε αυτή την συνέντευξη ο Αλαφούζος είπε ότι έχει βάλει περισσότερα λεφτά στον Παναθηναϊκό, από ότι έχει βάλει ο κύριος Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Σε αυτή την τοποθέτηση η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Κάποια στιγμή, εκτός από τους αθλητές πρέπει οι αρχές σε αυτή τη χώρα να κάνουν ελέγχους και στους παράγοντες! Για να ξέρουμε αν είναι σε θέση να εκφέρουν δημόσιο λόγο ή σε ποιά κατάσταση είναι όταν τον εκφέρουν. Γιατί όπως και να το κάνουμε, επηρεάζουν κόσμο. Θέλω να πω ότι όταν- για παράδειγμα το λέω, μην υπάρχουν παρεξηγήσεις- κάποιος είναι σε θεραπεία με φάρμακα και ξεχάσει το χαπάκι του ή πάρει δυο παραπάνω, μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μη φταίει ο κακομοίρης»…
 
~ Είναι σκληρό αυτό που λέτε. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ.
 
«Αντιθέτως, είναι ανθρώπινο»…
 
~ Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού όμως, για να επανέλθω στην ουσία όσων είπε ο κ. Αλαφούζος, έχει βγάλει χρήματα από την ομάδα;
 
«Λοιπόν, για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι: Μετά από τόσες ζημιογόνες χρήσεις πολλών ετών, η ΠΑΕ δεν δίνει μέρισμα στους μετόχους και αυτό αποδεικνύεται με χαρτιά και ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Αυτό το ξέρει και μπορεί να το καταλάβει και κάποιος πρωτοετής στα οικονομικά. Ακόμα και ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να το καταλάβει! Αλλά δεν τον πειράζει από ότι φαίνεται να ψεύδεται ασύστολα.Άλλωστε, το κανάλι του κάνει πρωταθλητισμό, όχι στην τηλεθέαση, αλλά στη λάσπη και στη συκοφαντία. Δεν το λέω μόνον εγώ. Το λένε και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έχουν καταδικάσει τον Θωμαίδη και τον ΣΚΑΙ για συκοφαντική δυσφήμιση… Και ο ρόλος του καναλιού αυτού είναι συγκεκριμένος. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες. Και η κατασυκοφάντηση του Ολυμπιακού, του Προέδρου του και του ποδοσφαίρου, αλλά και η δουλικότητα του απέναντι στους δυνάστες του λαού μας, θα μείνει στην ιστορία».
 
~ Εγώ ξαναλέω ότι δεν μπορώ αυτά να τα αποδεχτώ, είναι προσωπικές σας κρίσεις.  Με νούμερα μπορείτε ναμας μιλήσετε;
 
«Θα τα πει ο Πρόεδρος αναλυτικά στη μεγάλη συνέντευξη που θα δώσει! Και θα μάθουν εκεί όλοι πούείναι οι νοικοκύρηδες και ποιοί οι λαθραίοι και περαστικοί από το ποδόσφαιρο. Ποιοί έχουν βάλει πάνω από εκατό εκατομμύρια και ποιοί τυπώνουν αποδείξεις στο… χέρι για να βάζουν καπέλο στα εισιτήρια και να μην πληρώνουν φόρους. Ποιοί ζουν σε απόλυτη υγεία και ποιοί είναι πνιγμένοι στα χρέη και υποχρεώνονται να κάνουν τη Φιλιππινέζα στους τραπεζίτες για να παίρνουν παρατάσεις και να κάνουν ρυθμίσεις. Θα μάθουν όλοι τι έχει δώσει και τι έχει κάνει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού για τον Σύλλογο. Θα σας πω μόνο αυτό,  γιατί κατά τα άλλα οι τοποθετήσεις Αλαφούζου και οι συγκρίσεις του τι έχει βάλει εκείνος και τι ο κ. Μαρινάκης είναι μόνο για να γελάμε. Τα χρήματα που έχει βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΟΝΟ στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν βάλει Αλαφούζος και Μελισσανίδης μαζί στο ποδόσφαιρο»! 
 
~ Μιλούν όλοι για το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Τελικά πόσο είναι αυτό το μπάτζετ;
 
«Το μπάτζετ είναι 55-60 εκατομμύρια τη χρονιά. Την πρώτη χρονιά του κ. Μαρινάκη, που είχαμε την ατυχία να μην προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα είχε ζημιά κοντά στα 40 εκατομμύρια  τα οποία φυσικά κάλυψε ο κύριος Μαρινάκης ώστε να οδηγηθούμε στα δυο επόμενα χρόνια σχεδόν σε break  even, δηλαδή με ελάχιστες ζημιές και με τα έξοδα να είναι ισοσκελισμένα με τα έσοδα. Φέτος φτάσαμε- λόγω των σπουδαίων μετεγγραφών-πωλήσεων που φυσικά δεν μπορεί να συμβαίνουν κάθε χρόνο- να έχουμε και κέρδος κοντά στα 6 εκατομμύρια. Οι ισολογισμοί των ομάδων δεν είναι κρυφοί, είναι δημοσιευμένοι… Προσέξτε τώρα. Τα όποια κέρδη είναι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γίνονται επενδύσεις για τον Ολυμπιακό! Και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός αναφέρεται ως παράδειγμα στην Ευρώπη και στους κύκλους της UEFA . Ως ομάδα μοντέλο για την εφαρμογή του οικονομικού φερ πλέι. Και αυτό το καταφέραμε την εποχή της απόλυτης κρίσης με τα έσοδα από χορηγούς, τηλεοπτικά και εισιτήρια να κατρακυλάνε… Και σημειώστε αυτό: Όταν ανέλαβε ο κύριος Μαρινάκης, για την αγορά της ΠΑΕ και την κάλυψη των χρεών έδωσε κοντά στα 100 εκατομμύρια. Ήξερε ή μπορούσε να ξέρει με σιγουριά αν θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν είχε απέναντι μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ έτοιμη και με τον Ολυμπιακό να έχει τερματίσει πέμπτος; Τίποτα δεν ήξερε. Πήγε κόντρα στη λογική και βγήκε νικητής».
 
~ Υπάρχει και ένα κοινωνικό έργο.
 
«Το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού που είναι τεράστιο! Δεν είναι μόνο η προσφορά στη UNICEF με την οποία θα εμβολιαστούν 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι η τεράστια καθημερινή προσφορά του Ολυμπιακού στην εκκλησία, στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται. 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Ρωτήστε στην Ψέριμο, στην Κάλυμνο, παντού, ο Ολυμπιακός είναι εκεί και βοηθάει. Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί θα μπορούσαν να είναι μεταγραφές του αεροδρομίου, αλλά ο κ. Μαρινάκης θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέφει την τεράστια αγάπη που απολαμβάνει από την κοινωνία.Δείτε τι γίνεται και στον Πειραιά. Αυτά τα Χριστούγεννα με έξοδα του Ολυμπιακού υπάρχουν χώροι για να περάσουν καλά τα παιδιά των Πειραιωτών, φτιάχτηκαν ήδη δυο σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές με έξοδα του Ολυμπιακού, φτιάχτηκε ο ηλεκτρονικός οδηγός «Προορισμός Πειραιάς» που θα τονώσει τον τουρισμό της πόλης που γέννησε τον Θρύλο».
 
~ Διαβάζουμε καθημερινά πάντως για «μισοάδειο Καραϊσκάκη».
 
«Ο Ολυμπιακός παρά τον κορεσμό των τίτλων, εξακολουθεί και μαζεύει περισσότερο κόσμο από αυτούς που ονειρεύονται πρωταθλήματα και θέλουν να ζήσουν αυτά που για μας είναι καθημερινότητα. Το «μισοάδειο Καραισκάκη» είναι τρικ επικοινωνιακό γιατί τις μέρες που είναι «μισοάδειο» το Καραισκάκη, τα άλλα γήπεδα είναι εντελώς άδεια! Αρκεί μια ματιά στα εισιτήρια για να διαπιστώσετε το γελοίο του πράγματος. Και στο θέμα με τα εισιτήρια εμείς έχουμε κάνει γενναίες μειώσεις. Αλλά ο κόσμος είναι βαριά χτυπημένος από την προβληματική καθημερινότητα και του είναι δύσκολο να δώσει ακόμα και λίγα ευρώ που τα έχει ανάγκη».
 
~ Αυτό είναι λίγο πολιτική τοποθέτηση;
 «Γιατί; Λείπει η πολιτική από τη ζωή μας»;
 
 ~ Χωράει η πολιτική στο ποδόσφαιρο;
 
«Κοιτάξτε, δεν είπα να μιλάμε με όρους πολιτικής στο ποδόσφαιρο, ούτε να το μπλέκουμε με κόμματα και πρόσωπα. Αλλά οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι κοινωνίες. Και η δική μας οικογένεια, η δική μας κοινωνία έχει δει ένα άθλιο πρόσωπο από τις κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία χρόνια. Και αυτό αποτυπώνεται στον κόσμο μας και θα απαντήσει εκεί που πρέπει».
 
~ Πού δηλαδή;
 
«Εκεί που απαντάει ο δημοκρατικός πολίτης. Πιστεύετε ότι η λυσσαλέα δίωξη του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει αηδία σε όλους τους Ολυμπιακούς; Και επειδή οι κάλπες στήνονται σε λίγο, θα πάρουν τις απαντήσεις τους όλοι αυτοί… Αφού αποφάσισαν να τα βάλουν με τη μισή Ελλάδα, να το υποστούν. Δηλαδή τι πιστεύετε; Δεν ξέρουν οι Ολυμπιακοί ότι ο κύριος Ανδριανός έφτιαξε έναν αθλητικό νόμο… σύνοψη της εκπομπής Δίκη και των όσων λένε οι καλεσμένοι της; Πήγα πριν λίγες μέρες στο Άργος, στην πατρίδα του κ. Ανδριανού. Πηγαίνετε κι εσείς και θα δείτε τι λένε οι Ολυμπιακοί για τον συντοπίτη τους»…
 
~ Έχετε παράπονο και από την Ελληνική Δικαιοσύνη;
 
 
«Παράπονο; Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος μπορεί να έχει παράπονο από τη Δικαιοσύνη. Εμείς εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά δεν μπορούμε παρά να προβληματιστούμε σοβαρά με κάποια πράγματα. Δεν φαίνεται να ενεργοποιούνται τα κύτταρα της με τον ίδιο τρόπο για όλους… Θέλετε να σας πω παραδείγματα; Σε δυο μέρες μάζεψαν οι εισαγγελείς απότα ΜΜΕ όλες τις αναφορές και τα βίντεο της γελοιότητας με την ιστορία με τον Χαϊκάλη για να μη γίνεται κακό στην πολιτική ζωή του τόπου! Λες και απόαυτό κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί η πολιτική ζωή. Γιατί δεν ήταν ευαίσθητοι και με το ποδόσφαιρο; Γιατί άφησαν να διαπομπεύονται άνθρωποι και να γίνονται φέιγ βολάν τα δικαστικά έγγραφα; Πού είναι η Δικαιοσύνη όταν μπαίνουν ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που διαφωνούν με την κατασκευή ενός γηπέδου, δικαίωμα τους είναι, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ; Που είναι όταν στα σπίτια αυτών των ανθρώπων πάνε άνθρωποι και απειλούν, τα βάφουν, τους τρομοκρατούν; Που είναι η Δικαιοσύνη όταν ξυλοκοπούνται από οπαδούς της ίδιας ομάδας Δημοτικοί Σύμβουλοι μέσα στο Δημαρχείο»;
 
~ Να αλλάξω παράγραφο για να διαβάζεται πιο εύκολα.
 
«Είδαμε την «υπερευαισθησία» της Δικαιοσύνης όταν ο κύριος Μαρινάκης πήγε στο ημίχρονο του τελικού να πει«καλή επιτυχία» στους διαιτητές του αγώνα. Προσέξτε: Δεν έχει γίνει 50 χρόνια τέτοιο πράγμα στο ποδόσφαιρο! Έγινε επειδή ήταν ο Μαρινάκης! Όποιος ζει κοντά στο ποδόσφαιρο γελάει με αυτό το ζήτημα! Στήθηκε ολόκληρη υπόθεση κατηγορίας για τον πιο αστείο λόγο στα ποδοσφαιρικά χρονικά και με πρωταγωνιστή τον τότε παρατηρητή ΔΕΑΒ Βούλγαρη, μόνιμο θαμώνα των εκπομπών του Θωμαίδη! Αθωώθηκαν πανηγυρικά και ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Θεοδωρίδης. Κι όμως. Βρέθηκε εισαγγελέας που άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση. Που ήταν αυτός ο εισαγγελέας όταν μπούκαρε ο Φύσσας στους διαιτητές στην αρχή του Πρωταθλήματος; Και όχι για να τους πει καλή επιτυχία αλλά για να τους επιτεθεί φραστικά. Μόλις πριν λίγες μέρες η εισαγγελία διέταξε διερεύνηση για τα… καπνογόνα του ντέρμπι με τον ΠΑΟ και για το αν υπάρχει ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Για τα 7.000 καπνογόνα και τα αίσχη της Τούμπας όμως δεν συγκινήθηκε κανείς! Όπως δεν συγκινήθηκε όταν κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς τους ανθρώπους της nova έξω από τη Λεωφόρο. Τότε ο διευθυντής καναλιών nova είπε ότι κινδύνεψαν άνθρωποι και ότι θεωρεί ηθικό αυτουργό τον κύριο Αλαφούζο. Τι έγινε με αυτό; Τι έχει γίνει με τους ξυλοδαρμούς Βασσάρα, Κουρίδη, Τσαχειλίδη; Με τη δολοφονική επίθεση στον Ζωγράφο; Ποιά τηλέφωνα άνοιξαν; Τι περιμένουν; Ανώνυμες επιστολές»;
 
~ Στο Περιστέρι είδαμε μια δήλωση σας για «επίορκους δικαστικούς». Έχει γίνει πολύ κουβέντα για αυτό.
 
«Ναι, το επαναφέρουν διαρκώς και ο Αλαφούζος και τα παπαγαλάκια του. Είναι αξιολογική μου κρίση ότι όταν οι δικογραφίες γίνονται φέιγ βολάν και διοχετεύονται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένους ανθρώπους δεν εξυπηρετείται η Δικαιοσύνη και όποιος δικαστικός το κάνει αυτό συστηματικά είναι επίορκος. Όπως επίσης αξιολογώ ότι ένας δικαστής δεν εξυπηρετεί το λειτούργημα του όταν έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά ή όταν προσφέρει βορά στους συκοφάντες –και όχι μόνον- τα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων. Επίορκοι είναι και οι δικαστικοί που ενημερώνουν για διώξεις που έρχονται,κάποιους που το μεταφέρουν με την σειρά τους στα media και μάλιστα κάποιες φορές πριν το μάθουν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Επίσης επίορκοι- κυρίως αυτό είναι το θέμα μας- είναι αυτοί που συμπεριλαμβάνουν σε δικαστικά έγγραφα αλλοιωμένες συνομιλίες οι οποίεςμέσω της αλλοιώσεως στοχοποιούν και σπιλώνουν συνειδήσεις ανθρώπων. Θα χαρώ να εξηγήσω τι εννοούσα και πιο αναλυτικά σε όποιον ενδιαφερθεί.Προσωπικά έχω ήδη επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι στην Ελλάδα του 2014 θεωρείται σχεδόν φυσιολογικό να δημοσιεύει όποιος θέλει στην ιστοσελίδα του το προσωπικό κινητό μου τηλέφωνο και να το έχει εκεί για μήνες. Επειδή λοιπόν χώρα σοβαρή δεν είμαστε και ο πολίτης δεν προστατεύεται, ίσως ήρθε η ώρα να κρίνουν οι διεθνείς οργανισμοί αν μπορεί ο κάθε τύπος που εκμεταλλεύεται ένα δημόσιο αγαθό όπως η τηλεοπτική συχνότητα, να δημοσιεύει προσωπικά μας δεδομένα».
 
~ Το ίδιο ισχύει για τα ΜΜΕ;
 
«Φυσικά το ίδιο ισχύει για τα ΜΜΕ. Η λάσπη και η συκοφαντία είναι άνευ προηγουμένου αυτά τα τελευταία 3 χρόνια! Εδώ ακούσαμε στη γνωστή χυδαία εκπομπή του ΣΚΑΙ να αναγιγνώσκεται ανώνυμη επιστολή ως σοβαρό στοιχείο! Υπάρχει δημοκρατική χώρα στον κόσμο που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Δημοσιεύουν ότι θέλουν και οι άνθρωποι μαθαίνουν απότα ΜΜΕ την όποια εμπλοκή τους με τη Δικαιοσύνη. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και όταν δεν μπορούν να τα δημοσιεύσουν επειδή δεν υπάρχει άρση απορρήτου, κάνουν… εισαγωγές- εξαγωγές! Τα δίνουν σε έλληνες δημοσιογράφους του εξωτερικού, τις περισσότερες φορές με το αζημίωτο ή σε ξένους που δεν ξέρουν τι γίνεται και μετά τα πλασάρουν στην Ελλάδα ως δημοσιεύματα του ξένου Τύπου… Συκοφάντες international… Και ξέρετε, είναι και αυτή μια τεράστια διαφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους άλλους. Θυμάστε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που έπεφταν βόμβες πετρελαίου και διακόπηκε; Ο κύριος Μαρινάκης μας περίμενε στο Ρέντη και ζήτησε από τους ξένους παίκτες να μη μεταφέρουν στις πατρίδες τους αυτή την εικόνα για να μην πληγεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο και μετά την κτηνωδία της Τούμπας. Μας περίμενε στο αεροδρόμιο και αμέσως ζήτησε από τους ξένους να μην αρχίσουν να μιλάνε. Στον αντίποδα, οι άλλοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
 
~ Αν και ξεκινήσατε πριν 22 χρόνια τη δημοσιογραφική σας πορεία, απο εδώ, απο το «ΦΩΣ», δε φαίνεται να έχετε καλή γνώμη για τους έλληνες δημοσιογράφους
 
«Δεν έχω τέτοιο θέμα. Υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι όπως υπάρχουν και καλοί ή κακοί γιατροί. Αλλά υπάρχει κάτι που με ενοχλεί πολύ. Να είναι κάποιος ενδεδυμένος το μανδύα του «αντικειμενικού» και να είναι ακριβώς το αντίθετο. Γεμίσαμε «αντικειμενικούς» που όλως τυχαίως έχουν μίσος για τον Ολυμπιακό… Επίσης υπάρχουν και ΜΜΕ που μόνο στόχο έχουν να χτυπάνε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Δεν τον θέλουν τον Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο… Αλλά ο Μαρινάκης θα είναι εδώ για πολλά χρόνια. Εκείνοι, δεν ξέρω»…
 
~ Εσείς ζείτε απο κοντά την καθημερινότητα του Προέδρου σε σχέση με την ομάδα. Πείτε μας γι αυτήν την καθημερινότητα.
 
«Ο κύριος Μαρινάκης επειδή είναι Ολυμπιακός απο την πρώτη ανάσα καταλαβαίνει αμέσως τα συναισθήματα των Ολυμπιακών. Ξέρει και πολύ ποδόσφαιρο γιατί είναι στα αποδυτήρια του Συλλόγου απο μικρό παιδάκι, αφού όπως γνωρίζετε και ο αείμνηστος πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν απο τους ανθρώπους κατέθεσαν ψυχή για την ερυθρόλευκη και ριγωτή! Είναι άνθρωπος που ζει αυτή την ομάδα ως αυτό που πραγματικά είναι. Ως πολλά περισσότερα απο έναν απλό αθλητικό Σύλλογο.  Όμως όταν είσαι ηγέτης -και εκείνος είναι ηγέτης- πρέπει να λειτουργείς με βάση το καλό της ομάδας, του Συλλόγου. Αυτό που έχει γράψει η Ιστορία για τον κύριο Μαρινάκη είναι 4 Πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα σε 4 χρόνια. Και την καλύτερη ευρωπαική θέση του Ολυμπιακού στην Ιστορία του σε συνδυασμό με την οικονομική εξυγίανση και της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Και ο κύριος Μαρινάκης είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος και έχει ακόμα πολλές νίκες και τίτλους μπροστά του… Και ξέρετε κάτι; Σταθήκαμε τυχεροί τότε που ήρθε στην ομάδα ο κ. Μαρινάκης. Μετά τον τεράστιο Σωκράτη Κόκκαλη, όλοι οι λύκοι περίμεναν στο ξέφωτο τον Ολυμπιακό. Και μαζεμένοι… Σας θυμίζω ότι η πολυμετοχικότητα του Παναθηναικού έμοιαζε ανίκητη και μόλις είχε κατακτήσει το πιο βρώμικο πρωτάθλημα όλων των εποχών! Και ο Μαρινάκης τους έτρεψε σε φυγή. Αυτή είναι η αλήθεια. Και κατέληξαν στους εράνους του Αλαφούζου και στα βαψίματα της Λεωφόρου απο φιλάθλους! Ο Μαρινάκης, αυτή είναι η μεγάλη του διαφορά απο τους άλλους, δεν άφησε να πεθάνει αυτό που αγαπάει για να κάνει μετά τον σωτήρα!  Έβαλε τα χρήματα του και κυρίως σχεδόν όλο το χρόνο του και τη δημιουργικότητα του και έκανε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και παντοδύναμο, άμεσα, ξανά, αφήνοντας τους άλλους με την όρεξη. Πάνω που πίστευαν ότι τελείωσε ο εφιάλτης τους και η αυτοκρατορία του Κόκκαλη, άρχισε η αυτοκρατορία Μαρινάκη. Και έχουν ακόμα πολλά να περάσουν. Ας οπλιστούν με υπομονή»…
 
~ Είναι τελικά «οπαδός» ο Πρόεδρος;
 
«Οπαδός με την έννοια ότι παθιάζεται για την ομάδα φυσικά και είναι. Αλλά ένας απλός οπαδός μπορεί και να λειτουργεί απερίσκεπτα. Ο ηγέτης της μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας στη χώρα οφείλει να λειτουργεί στρατηγικά, να βλέπει το μέλλον, να χτίζει. Αυτό κάνει ο κυριος Μαρινάκης και γι αυτό θα στέκεται με υπερηφάνεια στην Ερυθρόλευκη Ιστορία δίπλα στους Ανδριανόπουλους, τον Γουλανδρή, τον Νταιφά και τον τεράστιο, το ξαναλέω, Σωκράτη Κόκκαλη».
 
~ Για τη διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ έχει προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο ο Ολυμπιακός;
 
«Δεν έχουμε τοποθέτηση. Οι ενώσεις θα επιλέξουν πιστεύω τον καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
~
 Συνήθως λένε να κλείσουμε την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους Ολυμπιακούς. Ή με ένα μήνυμα στους αντιπάλους;
«Θα δανειστώ λόγια του Αριστοτέλη: Οταν δεν αναγνωρίζεις την ικανότητα, τις αρετές και την υπεροχή του αντιπάλου σου απαξιείς τον εαυτό σου»…

Σχετικά άρθρα