Δήμας: Δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ με ψήφους της ΧΑ

24 Δεκεμβρίου 2014

Λιτή αλλά ξεκάθαρη δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μιλούν για εκλογή του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ με ψήφους της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δήμας.

Από το πρωί στελέχη της Ν.Δ. ξεκαθάριζαν με κάθε τρόπο την πρόθεσή τους να αλλάξουν στάση στην περίπτωση που οι βουλευτής της Χ.Α. αποφάσιζαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.

«Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου...», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννησε δηλώσεις της και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να δεχτεί παράταση του βίου της κυβέρνησης της σημερινής, εξαιτίας του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ψήφο της Χρυσής Αυγής» ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ, και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

 

Μadata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ