Έγινε και αυτό! Απαγορεύτηκαν τα Χριστούγεννα γιατί είναι... Κιτς!

25 Δεκεμβρίου 2014

Κιτς χαρακτήρισε τα Χριστούγεννα πανεπιστήμιο της βορειοδυτικής Κίνας και απαγόρευσε τον εορτασμό τους, κάνοντας τους φοιτητές έξω φρενών!

Όπως μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το «Modern College of Northwest University», που βρίσκεται στο Σιάν, ανήρτησε πανό γύρω από την πανεπιστημιούπολη που έγραφαν «αντιταχθείτε στις γιορτές της Δύσης που είναι κιτς» και «αντισταθείτε στην εξάπλωση της δυτικής κουλτούρας».

Αν και τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται στην Κίνα, όπου επίσημα επικρατεί ο αθεϊσμός, ο εορτασμός είναιιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στις μεγαλύτερες πόλεις, όπου οι νέοι διακοσμούν τα σπίτια τουςβγαίνουν για διασκέδαση και ανταλλάσσουν δώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, το πανεπιστήμιο τους ανάγκασε να δουν προπαγανδιστικές ταινίες, διάρκειας τριών ωρών, κατά των Χριστουγέννων, ενώ οι καθηγητές φύλασσαν τις εξόδους προκειμένου να μην φύγει κανείς!

Αυτό, πάντως, δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα: η Ουενζού, μία πόλη στην ανατολική επαρχία Σετζιάνγκ,απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες των Χριστουγέννων στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, με… επιθεωρητές να αναλαμβάνουν να διασφαλίσουν ότι το «τρίγωνα κάλαντα» δεν θα ακουστεί!

www.srar.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ