Κόκε: «Ράγιζε η καρδιά μου»

Για τις κοινωνικές αντιθέσεις που βίωσε κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής θητείας του στην Ινδία μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα ο Σέρχιο Κόκε.

Οι δηλώσεις του:

«Είναι σκληρή η αντίθεση ανάμεσα στους δρόμους και τις γειτονιές της φτώχειας και τον πλούτο που υπάρχει σε άλλες περιοχές της Ινδίας. Ανακάλυψα πως αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο οι Ινδοί και πήρα μέρος σε ένα καλά οργανωμένο τουρνουά. Πραγματικά ράγιζε η καρδιά μου, διότι στα πολυτελή ξενοδοχεία και από τον καναπέ μας βλέπαμε την φτώχεια. Δεν υπήρχε κάτι ενδιάμεσο. Είτε κάποιος ήταν πλούσιος είτε φτωχός. Είδαμε και περίεργα περιστατικά. Αγελάδες να αρμέγονται στους δρόμους, ανθρώπους να οδηγούν ελέφαντες και πολλά άλλα. Πάντως, ο κόσμος ήταν φιλικός και μας συμπεριφερόταν σα να είμαστε ήρωες».

Για το αν μετάνιωσε που αγωνίστηκε εκεί: «Σε καμία περίπτωση. Πραγματικά αγάπησα τη χώρα, γιατί η συμφωνία με το σύλλογο, αλλά και η σχέση με τον κόσμο ήταν εξαιρετική. Παράλληλα, οικονομικά για μας τα πράγματα είναι στο καλύτερο επίπεδο. Παίκτες όπως οι Ανελκά, Ντελ Πιέρο, Ματεράτσι και Καπντεβίλα αγωνίστηκαν εδώ. Επίσης το γήπεδο ήταν συνεχώς γεμάτο, κάτι πολύ σημαντικό».

Σχετικά άρθρα