Η αιθαλομίχλη "έπνιξε" την Αττική - Νέα προειδοποίηση

26 Δεκεμβρίου 2014

Παρά τις συστάσεις των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας για περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, η αιθαλομίχλη «έπνιξε» την Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων, οι τιμές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα τις βραδινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας της χρήσης τζακιών αλλά και λόγω κλιματολογικών συνθηκών.

 

Σε νέα ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ τονίζει: «Σε συνέχεια της από 23.12.14 Κοινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 24/12/2014».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στους σταθμούς ΠΕΙΡΑΙΑ 123μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 107 μg/m3, ΜΑΡΟΥΣΙ 108 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την Πέμπτη οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

 

Διάβασε περισσότερα εδώ: www.enikos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ