Αναστασίου: «Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τον τίτλο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του Παναθηναϊκού το 2014 δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε ότι η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν η καλύτερη στιγμή του στον πάγκο της ομάδας. Δεν έκρυψε πάντως ότι το πρωτάθλημα αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Τριφυλλιού για το 2015 τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει οι Πράσινοι να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ώστε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να διεκδικούν τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου στη NOVA: 

Φεύγει μια χρονιά ονειρική για τον Παναθηναϊκό. Πήρατε τίτλο το 2014 και αγωνιστήκατε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η χρονιά φεύγει με την ομάδα να βρίσκεται κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Τι σας μένει από το 2014;

«Όλα αυτά που είπατε. Ευχάριστες αναμνήσεις. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε με πολύ κόπο και με πίστη πάνω απ’ όλα και το σημαντικό είναι ότι συνεχίζει να παράγει και να εξελίσσει νέους παίκτες. Και νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και αυτή η δυναμική που αναπτύσσει η ομάδα, με αυτά τα νέα παιδιά- και ειδικά με Έλληνες- είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Συνεχίζοντας την παραγωγή και την εξέλιξη νέων παικτών, τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα τροφοδοτεί τις Εθνικές ομάδες και θα είναι ο κύριος τροφοδότης της Εθνικής ομάδας, αλλά και θα δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία θα μπορεί να είναι εφάμιλλη των προηγούμενων ετών. Όταν πριν από λίγα χρόνια είχε μια συνεχή και σταθερή πορεία στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι με την πάροδο του χρόνου- και τη νέα σεζόν- να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τι κρατάτε από το 2014 και τι θα θέλατε να ξαναδείτε το 2015;

«Από το 2014 κρατάω σίγουρα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα έλεγα ότι ήταν σημαντικός ο τίτλος για την ομάδα και θα ήθελα να δω και το 2015 ανάλογες επιτυχίες και περισσότερους τίτλους».

Τι εύχεστε για την ομάδα σας ενόψει της νέας χρονιάς, βλέποντας ότι έχει κυλήσει πολύ καλά το πρώτο μισό της σεζόν;

«Εύχομαι πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία και να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί και αποφασιστικοί, γιατί σίγουρα έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, όμως το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Και το έχω ξαναπεί. Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, έχουμε πίστη και είμαστε πιο αποφασιστικοί σε κάποιες στιγμές- οι στιγμές αυτές είναι παιχνίδια- τότε νομίζω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα».

Ο κόσμος του Τριφυλλιού δεν περιμένει δώρο από τον Άγιο Βασίλη, αλλά από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πάρει ως δώρο ένα πρωτάθλημα;

«Θα το δούμε το Μάιο. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι διατηρήσαμε την επαφή μας με την κορυφή, μείναμε κοντά και θέλουμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να συνεχίσουμε να είμαστε καλύτεροι και να γινόμαστε καλύτεροι. Όσο είμαστε κοντά, πάντα υπάρχουν ελπίδες και εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να μπορέσουμε να είμαστε μέχρι το τέλος κοντά και να διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Τι εύχεστε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και τους Έλληνες φιλάθλους;

«Εύχομαι να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο και το σημαντικότερο είναι να μην υπάρχει αυτή η αλλοφροσύνη που επικρατεί στα γήπεδα. Να μπορέσει ο κόσμος να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο και να έρθει στα γήπεδα, γιατί είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς, τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, να είναι γεμάτα τα γήπεδα. Υπάρχει φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα, σίγουρα όλα αυτά που γίνονται δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο και δεν προκαλούν την οικογένεια ή κάποιον φίλαθλο να πάει στο γήπεδο. Αντιθέτως, δείχνει μια αποστροφή και οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να κοιτάξουμε να διορθώσουμε αυτή την εικόνα, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες ποδοσφαιρικές ημέρες. Για την Παναθηναϊκή οικογένεια, εύχομαι το 2015 να είναι ακόμα πιο πράσινο και γεμάτο τίτλους και επιτυχίες για την ομάδα».

Σχετικά άρθρα