Λυκογιάννης: «Αντίπαλος υψηλού επιπέδου ο ΠΑΟΚ»

Αντίπαλο υψηλού επίπεδου χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Άρης Λυκογιάννης, προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, εν όψει της αυριανής (27/12, 17:00) αναμέτρησης των δύο ομάδων στο Βενετόκλειο για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Η άμυνα θα το «κλειδί» του ματς σύμφωνα με τον Λυκογιάννη, που δήλωσε:

Για τη σημασία του αγώνα: «Όπως όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, έτσι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι το αμυντικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα, στο όριο του φάουλ. Έτσι, εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι ο βασικός κορμός και ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο ΠΑΟΚ, εκτός από τον ίδιο προπονητή, διαθέτει Έλληνες παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και έτσι η φιλοσοφία παραμένει σταθερή. Από την άλλη, οι ξένοι που έχει, γνωρίζουν το πρωτάθλημά μας. Έτσι, πιστεύω πως το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ είναι η ομοιογένεια».

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός: «Στον αμυντικό έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ τις δεύτερες επιθέσεις, καθώς είναι μία ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ».

Στο γρήγορο ρυθμό θα βασιστούν οι «θαλασσί» για να πάρουν την νίκη στον αυριανό αγώνα επισήμανε ο Τέιλορ Σμιθ. Οι τοποθετήσεις του 23χρόνου Αμερικανού φόργουορντ του Κολοσσού:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί την περασμένη αγωνιστική χάσαμε από το Ρέθυμνο και έτσι δεν θέλουμε να γνωρίσουμε δεύτερη σερί ήττα. Ενώ από την άλλη, θέλουμε να κλείσουμε με νίκη το 2014».

Το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Αυτός που θα βάζει εύκολα καλάθια, θα παίξει καλή άμυνα και θα δείξει ομαδικότητα, θα έχει προβάδισμα για τη νίκη».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με εμπειρία, καθώς έχει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια εκεί, ενώ για αρκετό καιρό έχουν και τον ίδιο προπονητή».

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός: «Εμείς θα στηριχθούμε στην αθλητικότητα και στο γρήγορο ρυθμό που μας αρέσει να παίζουμε, ενώ παράλληλα θα είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνά μας».

Σχετικά άρθρα