«Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα»

«Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την πρώτη νίκη του ως χεντ κόουτς του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, στο αποψινό ντέρμπι του ΣΕΦ.

«Είναι σημαντική η νίκη για εμάς γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς», σχολίασε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ο οποίος εξήγήσε: «Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που είναι η βασική μας αντίπαλος στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, πήραμε ελαφρύ προβάδισμα στο ημίχρονο, μέχρι το 14’ παίξαμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Κάναμε μετά κάποια λάθη, πέρασαν μπροστά, αλλά ήταν πολύ καλό το ότι ανακάμψαμε γρήγορα και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έστω και με ισχνό προβάδισμα για λόγους ψυχολογίας. Αυτό φάνηκε στην τρίτη περίοδο, στην οποία ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα, παίξαμε καλά στην επίθεση και πήραμε διαφορά 13 πόντων».

«Εκεί χαλάρωσε η συγκέντρωση μας και αδυνάτισε η άμυνα μας, κάναμε κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις, δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βάλει κάποια εύκολα καλάθια, αλλά είναι σημαντικό ότι είχαμε την ψυχραιμία και το μυαλό για να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς», επισήμανε ο Σφαιρόπουλος. «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Είμαστε δύο μήνες στην ομάδα, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, δεν είναι εύκολο λόγω των συνεχόμενων ματς. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για την προετοιμασία του ματς, στους φυσιοθεραπευτές και στους γιατρούς για τη δουλειά που έκαναν με τους τραυματίες. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, δεν κάναμε κάτι σημαντικό, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από το ντέρμπι και τι θεωρεί ως αρνητικό, ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε πως: «Η απώλεια της διαφοράς είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν πρέπει να εφησυχάζεις, πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος. Δεν πρέπει να χάνεις το μυαλό σου, εμείς το χάσαμε, αδυνάτισε η άμυνα μας, κάναμε λάθη στην επίθεση και δώσαμε εμείς την ευκαιρία στον αντίπαλο μας να επανέλθει, πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Σίγουρα έχεις αρνητικά μετά από κάθε ματς και θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε».

Σε ερώτηση για το πώς βίωσε το πρώτο του ντέρμπι ως χεντ κόουτς στους «ερυθρόλευκους» κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Σφαιρόπουλος παρατήρησε: «Το έχω βιώσει ξανά. Δεν μετράει πολύ αυτό. Ήμουν στον Ολυμπιακό τρία χρόνια, έχω παίξει ξανά αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό ήταν η προετοιμασία της ομάδας, αυτό ήταν το σημαντικό. Κάναμε αυτά που ήταν να κάνουμε. Ήμασταν κοντά στο πλάνο μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

«Μετράει η επιθυμία»

«Ήταν σημαντική νίκη για εμάς, και ψυχολογικά, αλλά και σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση», υπογράμμισε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο 29χρόνος φόργουορντ του Ολυμπιακού και σχολίασε: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα, κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες, είχαμε συγκέντρωση, πήραμε διαφορά και πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο να κρατάμε τις διαφορές. Κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Σε ερώτηση εάν υπήρχε ρίσκο στη συμμετοχή του, ο «Πριντ» απάντησε πως: «Ρίσκο δεν υπήρχε, είχαμε πάρει το «ΟΚ» από το γιατρό, έπαιξα και αρκετά, δεν πόναγα, το σημαντικό είναι αγώνες όταν προέρχεσαι τραυματισμούς. Το σημαντικό είναι πως δεν πόναγα και συνεχίζουμε».

«Όπως είπα και προηγουμένως, δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο η εμπειρία, όσο η επιθυμία», σχολίασε ο «υπαρχηγός» των «ερυθρολεύκων» σε ερώτηση τι έκρινε το ντέρμπι και σημείωσε: «Όλα παίζουν ρόλο, η εμπειρία, η ενέργεια, τα μεγάλα σουτ για να βγει μια ομάδα νικήτρια στο ντέρμπι».

Σχετικά άρθρα