Το μαλλιαρό δώρο του Ολάντ. Τι του πήραν για τις γιορτές;

28 Δεκεμβρίου 2014

Όπως πολλοί από τους προκατόχους του, έτσι και ο Φρανσουά Ολάντ έχει πλέον έναν σκύλο στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ο σκύλος έφτασε με αεροπλάνο από το Μόντρεαλ την Πέμπτη και ονομάζεται Philae, από το όνομα του ρομπότ που ταξίδεψε στον κομήτη Τσούρι πρόσφατα.
Η Ομοσπονδία των Γάλλων βετεράνων του Μόντρεαλ έκανε αυτό το υπέροχο δώρο στον γάλλο πρόεδρο. Τους είχε συναντήσει κατά την επίσημη επίσκεψή του στον Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο και του είχαν υποσχεθεί να του χαρίσουν ένα λαμπραντόρ.
Μετά από συσκέψεις με τους επιτελείς του ο Ολάντ αποφάσισε να ονομάσει το λαμπραντόρ Philae, για να τιμήσει το ευρωπαϊκό ρομπότ και την ευρωπαϊκή προσπάθεια στο διάστημα, στην οποία είχε συμμετάσχει κυρίως η ερευνητική ομάδα της Γαλλίας.
Η άφιξη του λαμπραντόρ στα Ηλύσια Πεδία έγινε στις καλύτερες συνθήκες. Η σκυλίτσα γεννήθηκε πριν από τρεις μήνες και το προσωπικό του μεγάρου την υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκαλιές. Εγκαταστάθηκε στο ισόγειο του παλατιού και άρχισε ήδη τις πρώτες βόλτες στον τεράστιο κήπο.
Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είχε αποκτήσει ποτέ σκύλο από την εποχή που ήταν παιδί και εγγράφεται στην σειρά των προέδρων με σκύλο, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του.


Ο Ζισκάρ, ο Μιτεράν και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν όλοι λαμπραντόρ στο προεδρικό μέγαρο, καθώς και ο Σιράκ ο οποίος τελείωσε την προεδρική του θητεία με ένα μαλτέζικο μπισόν με το όνομα Σούμο.
Αυτοί οι σύντροφοι των Προέδρων έγιναν κάποιες φορές διάσημοι, όπως ο Μπαλτίκ του Μιτεράν, ο οποίος συνόδευσε τον αείμνηστο πολιτικό ως την τελευταία του κατοικία στο Ζαρνάκ, στην επαρχία της Γαλλίας, το 1996.

Ο Μπαλτίκ του Μιτεράν:

Τα Ηλύσια Πεδία με τους πανέμορφους κήπους, το προεδρικό μέγαρο του Ολάντ:

 

 Πηγή:www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ