Λούι – Μάσα: «Αστέρι για την κορυφή»

Τα δύο ξαδέρφια του Αστέρα Τρίπολης μίλησαν για την παιδική τους ηλικία, για την ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας και τους στόχους του στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη στο “GOAL” 

“Και μην ξεχνάτε….το αστέρι μπαίνει στην κορυφή!”

Η δεξιά πτέρυγα του Αστέρα είναι φέτος… ξαδερφική υπόθεση. ΜπράιανΛούι και Πάμπλο Μάσα, τα παιδιά δύο μανάδων που είναι αδερφές, έκαναν το ευρωπαϊκό ταξίδι για ένα δικαίωμα στο όνειρο. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε όχι απλώς να είναι στην ίδια ομάδα, αλλά και να λάμπουν. Οπως ο ίδιος ο Αστέρας! Τα δύο ξαδέρφια παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στο “Goal” και μίλησαν για τους στόχους, ομαδικούς και προσωπικούς, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και το σημείο όπου μπαίνει το αστέρι, το σήμα της ομάδας τους, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μέχρι την κορυφή! Ο Λούι και ο Μάσα ξεχώρισαν την καλύτερη στιγμή αυτής της εντυπωσιακής ευρωπαϊκής πορείας, αναφέρθηκαν στο πόσο απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο που παίζει ο Αστέρας και αποκάλυψαν μέχρι και τα παιδικά τους ποδοσφαιρικά είδωλα.

Τα παιδικά τους Χριστούγεννα 

Στην Αργεντινή στολίζετε δέντρο, όπως εδώ στην Ελλάδα; 
Μάσα: “Ναι, στολίζουμε δέντρο. Και μάλιστα, το έθιμο είναι να το στολίζουμε στις 8 Δεκεμβρίου. Αλλά δεν γνωρίζω γιατί γίνεται σε αυτήν την ημερομηνία”.
Λούι: “Ρε συ Πάμπλο, το στολίζουμε στις 8 Δεκεμβρίου, γιατί εκείνη τη μέρα είναι η γιορτή της Παρθένου. Πάντα στολίζουμε δέντρο τα Χριστούγεννα”.

Ως συγγενείς, έτυχε ποτέ να στολίσετε μαζί το δέντρο στην παιδική σας ηλικία; 
Μάσα: “Πράγματι, είμαστε πρώτα ξαδέρφια. Οι μανάδες μας είναι αδερφές. Και πάντα στις γιορτές υπήρχε οικογενειακή συγκέντρωση”.
Λούι: “Δεν θυμάμαι να έχουμε στολίσει μαζί το δέντρο με τον ξάδερφο, αλλά έχουμε περάσει πολλά Χριστούγεννα μαζί. Αυτές είναι πολύ ευχάριστες στιγμές”.

Γνωρίζετε ότι το αστέρι στην κορυφή του δέντρου είναι και το σήμα αλλ ά και το όνομα της ομάδας όπου αγωνίζεστε; 
Λούι: “Ασφαλώς, είναι το Αστέρι μας”.
Μάσα: “Και βέβαια το γνωρίζουμε. Αυτό μας οδηγεί”.

“Ο Αστέρας ετοιμάζεται για να γίνει πρωταθλητής” Μπορεί λοιπόν το αστέρι της ομάδας, όπως και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να ανέβει μέχρι και στην κορυφή; 
Λούι: “Πιστεύω πως ναι. Δουλεύοντας μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι, ο Αστέρας προσπαθεί να ανέβει στις πρώτες θέσεις. Προφανώς και ο στόχος μας είναι να βγούμε και πρωταθλητές. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί φέτος, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την ίδια πορεία, να κερδίσουμε σημαντικά παιχνίδια και να δούμε τι θα πετύχουμε. Εχουμε πιθανότητες. Αλλά το βασικό θέμα είναι ότι ο Αστέρας εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη ομάδα”.
Μάσα: “Συμφωνώ με τον Μπράιαν. Είναι δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος. Υπάρχουν καλές ομάδες . Αν συνεχίσουμε έτσι, γιατί όχι. Το βασικό είναι ότι ο Αστέρας ετοιμάζεται για να είναι πρωταθλητής τα επόμενα χρόνια”.

Η Ευρώπη τελείωσε για τον Αστέρα. Νιώθετε πλέον ότι σας λείπει κάτι; 
Μάσα: “Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση φέτος στην Ευρώπη. Αν μας έλειψε κάτι, ίσως ήταν n εμπειρία. Σε προσωπικό επίπεδο, πρώτη φορά γνώρισα μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αυτοί είναι οι στόχοι μας”.
Λούι: “Ναι, σίγουρα μας λείπει, θέλαμε να συνεχίσουμε, το ονειρευόμασταν. Εχουμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να προκριθούμε από τον όμιλο.
Αλλά μπορούμε να το κάνουμε την επόμενη χρονιά, μας το χρωστάει”.

“Δουλεύοντας μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι, ο Αστέρας προσπαθεί να ανέβει στις πρώτες θέσεις. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί φέτος. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την ίδια πορεία, να κερδίσουμε σημαντικά παιχνίδια και να δούμε τι θα πετύχουμε. Έχουμε πιθανότητες. Αλλά το βασικό θέμα είναι ότι ο Αστέρας εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη ομάδα”.
 

“Είμαστε μία όμορφη ομάδα στο πρωτάθλημα”

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Αστέρας παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Εσείς νιώθετε έτσι; 

Μάσα: “Γενικά παίζουμε καλά. Αλλά πάντα υπάρχουν σημεία για να βελτιώσεις. Αν πραγματικά θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να παίξουμε ρόλο στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη”.
Λούι: “θεωρώ ότι παίζουμε καλά. Δεν ξέρω αν παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε μια ομάδα που επιβάλλει το παιχνίδι της. Εχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με ποιότητα. Είμαστε μια όμορφη ομάδα στο πρωτάθλημα”.

Γενικά, ποια είναι η άποψη σας για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου; 
Λούι: “Στο παρελθόν στην Ελλάδα παιζόταν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά στην πορεία το έχασε. Τώρα προσπαθεί να ανακάμψει και να επιστρέφει. Να γίνει μία από tis μεγάλες λίγκες στην Ευρώπη”.
Μάσα: “Εχω την ίδια άποψη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά, και λόγω και της οικονομικής κατάστασης, έφυγαν. Τώρα γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει σε εκείνο το επίπεδο”.

“Ο Ζανέτι και ο Ορτέγκα” 

Θα θέλατε και την επόμενη μεταγραφή σας να την κάνετε μαζί; 
Μάσα: “Μακάρι. Αλλά ο καθένας προσπαθεί για τον εαυτό του. Υπάρχει και το προσωπικό συμφέρον. Πάντως, ο στόχος μου είναι, τώρα που ήρθα στην Ευρώπη, να μείνω εδώ”.
Λούι: “Μακάρι, θα μου άρεσε να μου ξανατύχει. Είμαστε ξαδέρφια και θα το ήθελα. Αρκεί να είναι σε ευρωπαϊκή ομάδα, θα ήθελα κι εγώ να μείνω εδώ”.

Μικροί, είχατε κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο; 
Λούι: “Προφανώς τον Μαραντόνα, όπως όλοι οι Αργεντινοί. Αλλά εγώ θαύμαζα και τον Χαβιέρ Ζανέτι. Επαιζε και στη θέση μου”.
Μάσα: “Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που  ήταν πρότυπα για εμένα. Στην κορυφή ο Μαραντόνα . Δεύτερος, ένα σκαλάκι πιο κάτω, ο Μέσι. Αλλά το είδωλο της παιδικής μου ηλικίας ήταν ο Αριέλ Ορτέγκα.
Μάλιστα, ήμασταν και συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ. Ημουν στη δεύτερη ομάδα και, όταν ανέβηκα στην πρώτη, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί”.

Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Αστέρας για τη φιλοξενία της στην μπουτίκ “Star Store” του συλλόγου, για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

“Το ματς της ζωής μας”

Ποιο τελικά ήταν το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς σε όλη αυτήν την πορεία; 
Μάσα: “Η ανατροπή με τη Μάιντς και το εντός έδρας ματς με την Τότεναμ . Οταν προκριθήκαμε με τη Μάιντς, πιστέψαμε πολύ στις δυνάμεις μας. Με την Τότεναμ καταφέραμε να κάνουμε μια εμφάνιση κυριαρχίας απέναντι σε έναν σπουδαίο σύλλογο. Αξίζαμε το αποτέλεσμα”.
Λούι: “Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό μας παιχνίδι ήταν με την Παρτιζάν στο “σπίτι” μας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στον όμιλο. Ξεχωρίζω επίσης τον αγώνα με την Τότεναμ στην Αγγλία, παρά το τελικό αποτέλεσμα. Ηταν πολύ σπουδαία εμπειρία για εμάς να βρισκόμαστε στην έδρα μιας τόσο μεγάλης ομάδας”.

Λούι, πότε θα ξεκουραστείς επιτέλους; 
Λούι: “Δεν ξέρω (γέλια). Ελπίζω στις διακοπές. Η αλήθεια είναι ότι το χρειάζομαι πάρα πολύ, γιατί τους τελευταίους μήνες παίζω συνέχεια. Αλλά αυτές είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας μου”.

Κι εσύ Μάσα, πότε θα σταματήσεις να “σημαδεύεις” τα δοκάρια; 
Μάσα: “Αντε ντε (γέλια). Ελπίζω, από εδώ και πέρα, όλα μου τα σουτ να είναι δοκάρι και μέσα και όχι δοκάρι και έξω”.

Πάμπλο, ο Λούι ήταν εκείνος που σε έπεισε να έρθεις στον Αστέρα; 
Μάσα: “Οταν ήμασταν μικροί, παίζαμε μαζί στην ίδια ομάδα. Ονειρο μας λοιπόν ήταν να παίξουμε μαζί και στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής μας καριέρας και πολύ περισσότερο σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτό ήταν ένα όνειρο που εκπληρώσαμε. Ασφαλώς και μίλησα με τον Μπράιαν, όταν ήταν να έρθω στον Αψ στέρα”.

Μπράιαν, όταν ο Μάσα παίζει μπροστά σου στη δεξιά πτέρυγα, νιώθειςπιο όμορφα, πιο άνετα; 
Λούι: “Σίγουρα, είμαστε ξαδέρφια. Είμαστε ίδια οικογένεια. Υπάρχει άλλη εμπιστοσύνη και αισθανόμαστε σιγουριά όταν παίζουμε μαζί”.

Ποιούς στόχους σας έθεσε η διοίκηση, όταν ήρθατε στον Αστέρα; 
Μάσα: “Να παλέψουμε στο πρωτάθλημα για το καλύτερο δυνατό. Και στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, να μπούμε στους ομίλους. Οτι αυτό θα είναι σημαντικό και ιστορικό για τον σύλλογο”.
Λούι: “Εγώ ήρθα στον Αστέρα μόλις η ομάδα είχε χάσει τον τελικό Κυπέλλου. Οι στόχοι λοιπόν για την επόμενη σεζόν ήταν να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε και πάλι στον τελικό. Στην αρχή δε ν αγωνιζόμουν, αλλά γνώριζα ότι δεν είχα πάρει λανθασμένη απόφαση. Δεν με ενόχλησε αυτό. Απλώς χρειαζόμουν χρόνο, για να συνηθίσω και να προσαρμοστώ. Μόλις αυτό έγινε, άρχισα να αγωνίζομαι”.

Σχετικά άρθρα