Αγωνία στη Μπαρτσελόνα για το CAS

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη Μπαρτσελόνα αυτές τις μέρος, καθώς όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται το CAS να αποφασίσει σχετικά με την ποινή της ισπανικής ομάδας σε ότι αφορά στην απαγόρευση μεταγραφών για δυο περιόδους.

Να θυμίσουμε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν τιμωρηθεί από την FIFA, για παραβίαση κανόνων σε μεταγραφές ανήλικων παικτών, και με βάση την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν μπορούν από 2009 μέχρι το 2013 να κάνουν μετάγραφες

Οι Καταλανοί έκαναν έφεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία την απέρριψε. Η ισπανική ομάδα ζήτησε εξαίρεση και για την περίπτωση του Τόμας Βερμάελεν, που τραυματίστηκε, καθώς ζήτησε να καλύψει το κενό του με μεταγραφή, αλλά δεν της επιτράπηκε. Έτσι, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Εδώ να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας το CAS ζήτησε κάποια παραπάνω έγγραφα από την Μπαρτσελόνα, και αυτό το γεγονός θεωρήθηκε ως θετικό στοιχείο από τους «μπλαουγκράνα».

Σε περίπτωση που ούτε το CAS απαλλάξει τους «μπλαουγκράνα» ή δεν ελαφρύνει την ποινή της Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί θα μπορέσουν να κάνουν πάλι μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2016…

Σχετικά άρθρα