«Η προσέγγιση του αγώνα δεν ήταν σωστή»

Το κακό πρώτο ημίχρονο στοίχισε στο Ρέθυμνο στην σημερινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, προπονητή της κρητικής ομάδας.
Αρχικά ο Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Ντράγκαν Σάκοτα, του οποίου υπήρξε συνεργάτης για δύο σεζόν (2001-2003) στην Ένωση: «Νιώθω λίγο παράξενα που είμαι δίπλα στον κόουτς. Δεν μπορούσα να το φανταστώ αυτό πριν από μερικά χρόνια. Μας έδωσε αρκετά μαθήματα».
«Για το παιχνίδι δυστυχώς δεν το προσεγγίσαμε σωστά», παραδέχθηκε ο κόουτς του Ρεθύμνου και εξήγησε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ απέκτησε ένα δυναμικό ψηλό και είχαμε προετοιμαστεί για να τον αντιμετωπίσουμε. Είχαμε πει να τον παίξουμε δυνατά, να τον στείλουμε ακόμα και στις βολές με φάουλ, αλλά δεν το κάναμε. Η ΑΕΚ είχε 24 ασίστ, βρήκε εύκολους πόντους στο πικ εν ρόλ, ειδικά με τον Ποπς Μενσά – Μπονσού. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Για δεύτερο σερί ματς ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Συγχαρητήρια στον κόουτς Σάκοτα και καλή συνέχεια στην ΑΕΚ».
Σε ερώτηση αν φοβάται μήπως τυχόν η ομάδα του «ψηλώσει» από κάποιες νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Σκουρτόπουλος απάντησε: «Δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα, αλλά φοβάμαι λίγο μην «ψηλώσουμε». Είμαστε άπειροι, έχουμε ενθουσιασμό σαν ομάδα. Πρέπει να προσεγγίζουμε τους αγώνες από την άμυνα, όχι από την επίθεση. Μας λείπει πολύ ο Σάφτενααρ που είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο rotation της ομάδας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».
Ο 25χρόνος σέντερ Φάχρο Αλίχοντζιτς παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια του Ρεθύμνου στο δεύτερο μέρος δεν ήταν αρκετή: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, μπήκαμε χαλαρά, χάσαμε αρκετά ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας αλλά δεν έφτανε αυτό».

Σχετικά άρθρα