«Να διαφυλάξουμε την έδρα μας»

Την ανάγκη να παραμείνει ο Παναθηναϊκός αήττητος στην έδρα του στο «Top 16» τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εν όψει της έναρξης της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης για τους «πράσινους» μεθαύριο Τρίτη (30/12, 10 μ.μ.) απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά με το χθεσινό (27/12) ντέρμπι ο συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού επισήμανε ότι το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου ήταν πολύ κακό και ότι τα λάθη που έγιναν σε αυτό το διάστημα δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Το σημείωμα του Μανωλόπουλου στην ιστοσελίδα των «πρασίνων» (paobc.gr):

«Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να ξεκινήσω και να πω χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο γιατί μπορεί να υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτές τις Άγιες Ημέρες πρέπει να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο μας. Άρα, πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσω γράφοντας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. 

Θεωρώ πως βάλαμε τους εαυτούς μας μόνοι μας σε ανίσχυρη θέση μέσα στον αγώνα. Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν πολύ κακό και δεν πρέπει να επαναληφθεί καθώς αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ τον αντίπαλο. Κάναμε πολλά λάθη τα οποία δεν αποτυπώνονται στο φύλλο της στατιστικής, είναι λάθη στην τακτική που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση μας και αυτό πρέπει να το δούμε. 

Πλέον, έχουμε μπροστά μας έναν πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Το ΤΟΡ-16 ξεκινά την Τρίτη για εμάς με την αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ. Μολονότι, η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας μοιάζει μ’ ένα μίνι πρωτάθλημα γνωρίζουμε πως πρέπει να διαφυλάξουμε την έδρα μας με κάθε τρόπο. Αυτή πρέπει να είναι η βάση μας, αν θέλουμε να το πούμε έτσι, αυτό είναι και από τα σημαντικότερα στοιχεία. 

Η Μακάμπι είναι μια ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Έχουμε μπροστά μας δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα και ευχόμαστε με τη βοήθεια του κόσμου μας να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη, κλείνοντας το 2014 με τον καλύτερο τρόπο.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Σωτήρης»

Σχετικά άρθρα