Ένας χρόνο μάχης για τον Μίκαελ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από το σοβαρότατο ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις, που τον έχει καθηλώσει. Ο Γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1 είχε χτυπήσει στο κεφάλι όταν έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και δίνει τη μάχη του για να επανέλθει, αφού έχει κερδίσει τη μάχη με τον θάνατο.

Ο θρυλικός «Σούμι» βρίσκεται πλέον στο στάδιο αποκατάστασης και ο δρόμος θα είναι μακρύς. Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 η είδηση του ατυχήματος του Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις γίνεται πρώτη είδηση παγκοσμίως.

Η σοβαρότητα του ατυχήματος του γίνεται γρήγορα αντιληπτή όταν χρειάστηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Ο Σουμάχερ μπήκε σε κατάσταση τεχνητού κώματος και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λωζάνης, τον Ιούνιο του 2014. Πλέον ο 45χρονος Γερμανός βρίσκεται στο σπίτι του στο Γκλαντ όπου και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Η οικογένεια του Σουμάχερ έχει επιλέξει να δίνει με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο «Σούμι» βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, χωρίς να μπορεί να μιλήσει αλλά έχοντας επαφή με το περιβάλλον.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Σουμάχερ δίνει εδώ και ένα χρόνο τον σημαντικότερο και μεγαλύτερο αγώνα του, εκτός πίστας.

Σχετικά άρθρα